یکی از سبک های ویلاسازی که اتفاقا طرفداران زیادی نیز دارد، طراحی ویلا فلت است. به ویژه در صورتی که مساحت زمین در اختیار شما دارای وسعت کافی باشد، می توانید از طراحی این سبک ویلاهای تک طبقه و فلت استفاده کرده و ضمن به دست آورده کارایی لازم از ساختمان ویلا، زیبایی خاص آن را نیز به وجود بیاورید.
طراحی ویلا فلت چیست؟
طراحی ویلا فلت به معنای طراحی ویلا همسطح و صاف با سطح زمین است که در هیچ یک از نقاط سازه ی آن، اختلاف سطحی وجود نداشته و دیده نمی شود. این سبک ویلاها تنها دارای یک طبقه بوده و یک سقف مشخص نیز برای همان یک طبقه دارند. به این معنا که در ساخت چنین ویلاهایی، سقف مشترکی با دیگر قسمت ها نداریم.
در نظر داشته باشید که طبقه همکف در این عمارت های ویلایی، می تواند فاصله ای حداکثر 1.20 متر داشته و نباید ارتقاع از سطح گذر، بیش از این باشد و تعریف شود.
چیزی که در استانداردسازی ویلاهای فلت تعریف شده است، متراژ حداقل 80 متری و داشتن اتاق خواب ها حداقل به عدد 2 تا و همین طور بخش های دیگر تعریف شده، چون سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اتاق نشیمن، حمام و … الزامی خواهد بود.
طراحی ویلا فلت چطور انجام می شود؟
با توجه به ساختار یکپارچه ویلاهای فلت، طراحی آن ها نیز به همین شکل انجام شده و مهندسین طراحی سازه خبره، بهترین جایگیری برای بخش های مختلف عمارت را در فضا و مساحت یکپارچه آن ها در نظر خواهند گرفت. لازم به توضیح است که وقتی قرار باشد بدون اضافه کردن طبقه یا طبقاتی، تمام بخش های ویلا از جمله اتاق خواب ها، سروبی بهداشتی، حمام، آشپزخانه، سالن نشیمن و … در یک محوطه یکپارچه و همسطح قرار بگیرند، لازم است که در خصوص چیدمان دقت و وسواس بیشتری صورت گرفته و کارایی فضا همچنان در بالاترین سطح حفظ شود.
چرا طراحی ویلا فلت طرفداران زیادی دارد؟
این روزها طراحی ویلا فلت در میان آن دسته از افرادی که قصد ساخت و ساز ویلا دارند، طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. از جمله دلایلی که باعث شده ساخت و ساز ویلاهای فلت، پرطرفدار باشد؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه های ساخت پایین تر نسبت به ویلاهای چند طبقه: این یکی از مواردی است که باعث می شود تا افرادی که می خواهند در هزینه های ساخت و ساز ویلاهای مورد نظر خود صرفه جویی به عمل بیاورند، به سمت ساخت ویلای فلت رفته و به این شکل هزینه های طراحی و ساخت و ساز را کاهش دهند. بدیهی است که طراحی ویلاهای دوبلکس و چند طبقه به مراتب بیشتر بوده و هزینه هایی نیز که طی مراحل ساخت تحمیل می شود، بالاتر خواهد بود. با این حساب انتخاب مدل ویلای فلت، یکی از عواملی است که باعث خواهد شد تا هزینه های ساخت ویلا کاهش پیدا کند.
کارایی بهتر برای افراد خانواده: اگر نگاهی به اعضای یک خانواده بیندازیم؛ مشخص است که رفت و آمد در محوطه یک ویلای مسطح برای تمام اعضای آن چون کودکان و سالمندان به مراتب ساده تر خواهد بود و در صورتی که بخواهیم رفاه حال تمام افراد و اعضای خانواده را در نظر بگیریم، این نوع ویلا می تواند کاربرد بهتری برای افراد مسن، کودکان و به طور کلی خانواده داشته باشد. بدیهی است که بالا و پایین رفتن از پله ها برای افرادی که سالمند بوده یا به هر شکلی ناراحتی های حرکتی دارند، مشکل ساز خواهد بود.
صرفه جویی در هزینه های حامل های انرژی: زمانی که بخواهید از تجهیزات گرمایشی و سرمایشی برای یک ویلای فلت و یکپارچه استفاده کنید، به شکلی بدیهی و قابل انتظار، هزینه های شما در قیاس با استفاده از این تجهیزات برای ویلاهای دوبلکس و چند طبقه، کاهش خواهد یافت. به این شکل چه در فصل گرما و چه در فصل سرما، یکپارچه بودن محیط، صرفه جویی در هزینه های مربوط به حامل های انرژی رقم می زند.
معایب ویلاهای فلت
البته در نظر داشته باشید که طراحی و ساخت ویلاهای فلت، معایبی نیز دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمتر بودن حریم خصوصی
- فضای محدودتر
- از دست دادن چشم اندازهای زیبای دوردست
با این همه به نظر می رسد که مزایای ویلاهای فلت به مراتب بیشتر از چیزی است که در خصوص معایب آن ها می بینیم و این باعث شده است که همچنان این نوع ویلاها، طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهند. شما چه نظری در این باره دارید؟ ایده های خود در خصوص طراحی ویلا فلت را با ما و دیگر کاربران در بخش نظرات و دیدگاه ها در میان بگذارید.