در طی مراحل طراحی و اجرای فضای سبز، لازم است که حتما نسبت به طراحی سیستم آبیاری نیز ملاحظات لازم صورت بگیرد. در این مواقع بسته به این که نوع کاشت گل و گیاهان مختلف چگونه بوده و به طور کلی مساحت زمین تحت کشت در چه وضعیتی قرار داشته باشد، نوع سیستم آبیاری به صورت مجزا یا ترکیبی انتخاب خواهد شد. با توجه به این که هزینه آبیاری قطره ای غالبا بیش از هزینه آبیاری فواره ای است، کمتر افراد مایل به تعبیه این سیستم در اجرای فضای سبز خود هستند. اما در شرایطی که نیاز قطعی به تعبیه سیستم آبیاری قطره ای باشد، چاره ای جز نصب و اجرای آن نخواهیم داشت.
در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی نزدیک تر به این سیستم آبیاری و هزینه آن بیندازیم.

هزینه آبیاری قطره ای چقدر است؟
آبیاری قطره ای را باید نوعی از آبیاری موضعی بدانیم که به صورت قطره چکانی خروج آب داشته و باید در جای جای مسیر آن، نازل های خروج آب تعبیه شوند. از این رو هزینه آبیاری قطره ای مقداری بیشتر بوده و برای طراحی و تعبیه آن باید دقت و مهارت بیشتری به کار گرفته شود.
برای راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای، نیازمند تعبیه شیر، لوله ها در مسیر آبیاری و قطره چکان ها یا همان نازل ها هستیم. با توجه به این که این آبیاری می تواند به شکلی کاملا گسترده در زمین فضای سبز جای گرفته و در نقطه به نقطه آن پراکنده شود، باید آن را به مراتب مفیدتر از آبیاری بارانی بدانیم.
از آن جایی که برای طراحی و اجرای این سیستم آبیاری، نیازمند تجهیزات بیشتری هستیم، هزینه آبیاری قطره ای متناسب با آن مقداری افزایش را خواهد داشت. از این گذشته بسته به این که چه تعداد نازل خروج آب یا قطره چکان نیاز داشته و یا چه میزان لوله در مسیر تعبیه سیستم آبیاری قطره ای قرار داده شود، این هزینه متفاوت خواهد بود.
بنابراین برای استعلام هزینه آبیاری قطره ای در فضای سبز مورد نظر خود، بهتر است ابتدا با یک کارشناس طراحی و اجرای فضای سبز مشورت کرده و دریابید که چه میزان قطره چکان و چه میزان لوله و شیر کنترل فشار و همین طور چه سایز پمپ یا منبع آب تحت فشار نیاز دارید. با در نظر گرفتن این نکات، می توانید هزینه لازم برای برپایی و اجرای این طرح آبیاری فضای سبز را برآورد کنید.
اما در نظر داشته باشید که علی رغم نرخ بالاتر این شکل از آبیاری، به دلیل فرمول خروج آب از نازل های آن، کمتر با شسته شدن کودهایی که به خاک اضافه کرده اید، روبرو هستیم و به طور کلی در این روش هدررفت آب کمتری نیز داریم.
در کل می تواند روش و سیستم آبیاری قطره ای را یکی از بهترین روش های آبیاری فضای سبز، به ویژه فضای سبز انبوه دانست.
سخن پایانی
شما برای آبیاری فضای سبز، کدام یک از سیستم های آبیاری را ترجیح داده و تا چه اندازه در این حوزه از نظر کارشناسان تبعیت می کنید؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ در میان بگذارید.