اگر تصمیم به طراحی ویلا در شیب داشته باشید، باید حتما از استانداردهای متفاوتی در خصوص آن پیروی کنید که در نهایت نتیجه کار، قابل دفاع بوده و طول عمر کافی در طی سال ها داشته باشد. بدیهی است که ساخت ویلا در زمین های شیب دار، چیزی متفاوت از ساخت ویلا در زمین های صاف و یکنواخت خواهد بود و این نوع ساخت و ساز علاوه بر این که هزینه بیشتری به همراه خواهد داشت؛ با دقت و ظرافت و البته مهندسی متفاوتی نیز پیش می رود.
به منظور آشنایی بیشتر با مراحل طراحی ویلا در شیب و فرآیند ساخت و ساز آن در یک توضیح کلی، در ادامه با ما همراه باشید.
اصول طراحی ویلا در شیب
بدیهی است که هر زمینی دارای مشخصات خاص خود بوده و عجیب نیست که قرار باشد در زمین های مختلف، به ویژه زمین های شمال کشور، نیاز به ساخت یک ویلا در شیب باشد. معمولا زمین هایی که در دامنه کوه ها قرار گرفته اند، دارای شیب های مختلف با درجه و زاویه گوناگون هستند و برای طراحی و ساخت ویلا در چنین زمین هایی، باید از ساختار و قوانین مربوط به آن ها تبعیت کرد.
برای طراحی ویلا در زمین شیب دار، باید ابتدا و پیش از هر اقدامی تیم مهندسی، یک نقشه برداری دقیق از زمین داشته باشند. پس از انجام این نقشه برداری، طراحی پلان اولیه ویلا با توجه به آن انجام خواهد شد. در واقع میزان و درصد شیب زمین، چیزی است که در این مرحله یکی از پایه های طراحی ویلا بر آن استوار خواهد بود و با در نظر گرفته آن، پلان اولیه طراحی می شود.
نیاز به مصالح قوی در طراحی ویلا در شیب
زمانی که قصد طراحی و ساخت ویلا در زمینی شیب دار را دارید، باید حتما از مصالح بسیار قوی و مستحکم استفاده شود. در حقیقت با در نظر گرفتن این که ویلا در یک زمین شیب دار ساخته می شود، مصالح با تراکم بالا نیاز خواهد بود که حتما دارای حداقل تراکم گرمایی بوده و رطوبت را در خود نگه ندارند.
توجه به میزان فرسایش خاک
زمانی که برای ساخت ویلا در شیب اقدام می کنید، یکی از فاکتورهای بسیار مهم که باید به آن توجه داشته باشید، میزان فرسایش خاک است. در شرایطی که زمین مورد نظر شما دارای پوشش گیاهی متراکم یا حداقل متوسط نباشد، فرسایش خاک بیشتر مطرح بوده و باید حتما تدابیر لازم برای تقویت پایه های زیربنا، اندیشیده شده و اعمال گردند.
در طراحی ویلا در شیب باید به شکلی فرایند کار صورت گیرد که به هیچ روی ویلا با سطح و شیب هم راستا نباشد. در واقع اگر ویلا را با شیب موجود زمین، هم راستا قرار دهیم، زمینه سقوط پروژه را فراهم کرده ایم. این موضوعی است که توسط تیم مهندسی طراحی و ساخت تحت ملاحظه قرار گرفته و حتما در پلن اولیه و اجرای طرح نیز اعمال خواهد شد. در واقع این مورد یکی از پایه های مهندسی ساخت ویلا در زمین های شیب دار بوده و نمی توان به صورت سلیقه ای با آن برخورد داشت.
مقاوم سازی ویلا در شیب
زمانی که برای ساخت ویلا در شیب، طراحی صورت گرفته و مراحل ساخت و ساز شروع می شود، باید حتما به موضوع مقاومت سازه در برابر سیلاب و زلزله نیز به شکل جدی پرداخته شود. از این روی لازم است که حتما مقاوم سازی سازه با مهندسی به طور کامل برقرار شده و برای بهره برداری نهایی آماده گردد.
در غیر این صورت با توجه به این که سازه ویلا در زمینی شیب دار واقع می شود، موضوع آسیب پذیری آن در برابر حوادث طبیعی چون سیل که از مسیرهای بالادستی شروع شود، به مراتب بیشتر بوده و همین طور در برابر زلزله های احتمالی نیز آسیب پذیرتر خواهد بود. با این حساب لازم است که حتما تقویت سازه در برابر حوادث طبیعی به شکل کاملا حرفه ای و چیزی ورای ساختمان های طبیعی، صورت گرفته و به همان تناسب نیز باید زمان و هزینه بیشتری صرف این موضوع شود.
سخن پایانی
در نظر داشته باشید که علی رغم سختی های طراحی ویلا در زمین های شیب دار و پیچیده تر بودن مراحل ساخت و ساز، ساخت چنین سازه هایی از مزایای قابل توجهی نیز برخوردار است. زمانی که شما یک ساختمان ویلا در یک زمین شیب دار دارید، با سکونت در آن، منظره فوق العاده ای از فضای روبروی خود پیش چشم خواهید داشت که می تواند بسیار زیباتر و برتر از مناظری باشد که از ویلاهای موجود در زمین های صاف داریم. همین طور لذت پیاده روی در این مسیرها، با وجود سختی های ریز و درشتی که دارد، چیزی است که هرگز در یک مسیر و باغ ویلای معمولی، تجربه نخواهید کرد.