پیش از این که به موضوع حداقل متراژ برای ساخت ویلا بپردازیم، لازم به یادآوری است که همیشه تمام زمین های موجود در روستاها یا شهرها، دارای مجوز ساخت و ساز نبوده و حتی شرایط ساخت و ساز را ندارند و پیش از هر چیزی باید در خصوص زمین مورد نظر خود برای خرید، اطمینان حاصل کنید که دارای مجوز ساخت و ساز بوده و شرایط آن را دارا باشد. البته گاهی اوقات شما می توانید با پرداخت هزینه های لازم، مجوزهای مربوط به ساخت و ساز در زمینی که در بدو امر اجازه و شرایط ساخت و ساز را ندارد؛ گرفته و برای آن اقدامات لازم را انجام دهید.
به طور مثال زمین های کشاورزی دارای مجوز ساخت و ساز نبوده و تنها تحت شرایطی می توان این زمین ها را برای ساخت و ساز تحت اقدام قرار داد که شامل زمان و هزینه می شود.
در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم حداقل متراژ برای ساخت ویلا چقدر است.
به طور کلی باید گفت که زمین های به شکل مربع و مستطیل برای ساخت و ساز مناسب تر هستند و اگر شما زمینی را انتخاب کنید که دارای نقص در ساختار باشد، اریب بودن و ناهمخوانی باعث خواهد شد تا در طراحی اولیه و ساخت و ساز، مشکلاتی پیش بیاید. البته سپردن این کار به دست تیم های طراحی حرفه ای نیز به شکلی دیگر باعث خواهد شد تا بتوانید حتی در زمین های خارج از ساختار استاندارد مربع یا مستطیل، محوطه سازی و ساخت ویلا را به درستی تجربه کنید.
شهرداری های ضریب سطح اشغال مجاز از کل درصد زمین مورد نظر شما برای ساخت عمارت ویلایی را تعیین خواهند کرد. در واقع به دلیل قوانین ساخت و ساز که باید ساخت و ساز در سطح شهرها به صورت یکدست و یکپارچه باشد، باعث می شود که شهرداری ها این ضریب سطح اشغال مجاز از کل درصد زمین را تعیین کنند. به طور نمونه درد صورتی که شما یک زمین به مساحت 200 متر مربع در اختیار داشته باشید، باید دید که شهرداری اجازه چند درصد ساخت در آن به شما خواهد داد. در صورتی که اجازه ساخت 60 درصدی بدهد، شما می توانید به اندازه 120 متر مربع از این مساحت را تحت ساخت عمارت ویلایی قرار دهید. در این حالت، ضریب مجاز اشغال برای شما 0.6 در نظر گرفته شده است.
در این میان یک حداقل متراژ برای ساخت ویلا داریم که در شهرها و روستاها متفاوت است. به طور مثال در شهر تهران، حداقل متراژ ساخت، معادل 35 متر مربع اعلام شده است. به همین شکل در یک مسیر، باید عمارت های ویلایی در یک سمت کوچه یا خیابان همگی شمالی و در سمت دیگر همگی جنوبی باشد. به این شکل اگر شما در سمت جنوبی مشغول ساخت و ساز هستید، نمی توانید بر خلاف دیگر ویلاها، ویلای خود را شمالی بسازید و برعکس همین موضوع برای سمت دیگر که ویلاها شمالی ساخته شده اند، صادق خواهد بود.
طبق قانون کلی شهرداری ها، نقشه ساخت ویلا باید به شکلی باشد که فضای باقی مانده برای محوطه سازی کمتر از 40 درصد کل زمین در اختیار شما نباشد. به همین ترتیی حداکثر ارتفاع مجاز از کف ساختمان تا زیر سقف نیز باید 2 متر و 70 سانتی متر باشد.
متراژ برای ساخت ویلای دوبلکس
در صورتی که شما یک زمین 200 متر مربعی در اختیار داشته و تراکم ساختمانی آن 150 درصد اعلام شده باشد، شما می توانید به اندازه 150 درصد از کل مساحت زمین را برای ساخت ویلا مورد استفاده قرار دهید. به این شکل شما می توانید یک ویلای دوبلکس 300 متر مربعی بسازید.
ارتباط هزینه ساخت با متراژ ساخت ویلا
در نظر داشته باشید که متراژ و ابعاد و ساختار زمین، ارتباط مستقیم با هزینه های طراحی و ساخت دارد. در صورتی که زمین شما دارای ابعاد مناسبی بوده و در ساختار مربع یا مستطیل بدون نقص قرار داشته باشد، طراحی آن به مراتب ساده تر بوده و این باعث می شود که هزینه های طراحی عمارت ویلایی و محوطه سازی آن بدون مشکل بوده و کمتر برآورد شود. اما در شرایطی که زمین شما از استانداردهای لازم دور باشد، هزینه بیشتری بابت پیمانکاری آن متصور هستیم و این هزینه ها بر هزینه های جاری پروژه طراحی و ساخت، اضافه خواهند شد.
کلام آخر
در نظر داشته باشید که با لحاظ حداقل متراژ زمین برای ساخت ویلا و همین طور ساختار هندسی زمین، می توانید بهترین خرید زمین برای ساخت و ساز ویلا را داشته باشید. با این همه توصیه می کنیم که پیش از اقدام به ساخت و خرید زمین، حتما از مشاوره حرفه ای در این خصوص بهره مند شده و بهترین تصمیم گیری را داشته باشید تا فرایند طراحی و ساخت و همین طور هزینه های شما، کاملا مدیریت شده پیش بروند.
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام اجرا ویلای دوبلکس همراه با استخر و روف گاردن در شمیرانات چقدر زمان بره؟
سلام از هر متریالی که بخوایم استفاده می کنید برای محوطه سازی باغ؟