به طور کلی طراحی شهرک مسکونی از چند بخش آپارتمان، خانه، اقامتگاه، ویلاها، دهکده های توریستی و غیره تشکیل می شود. طراحی شهرک حرفه ای بر اساس استانداردهای جهانی ضامن پایداری، تکامل و هماهنگی در طراحی ساختمان است. طراحان ماهر و متخصص شرکت تهران گاردن با رعایت قوانین و مقررات طرح های کامل و جامعی را در این زمینه و طراحی شهرک ویلایی به کاربران محترم ارائه خواهند داد. در ادامه به بررسی تمام جوانب طراحی شهرک مسکونی می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
هسته یا مرکز شهرک امری مهم به شمار می رود که در روند طراحی باید به این قسمت توجه زیادی شود. اساسا مراکز شهرک های بزرگ مناطق تجاری و کارآمدتری برای ساکنین به شمار می روند. با درک رابطه صحیح بین عناصر اصلی زمین، ساختمان و محوطه، روند صعودی طراحی پروژه منجر به استانداردها و ایده آل ها می شود.
سه نکته اصلی در مراحل اولیه جهت اقدام احداث شهرک مسکونی که در برنامه ریزی شهری الزامی است لحاظ شود عبارت اند از:
- بررسی کامل متراژ و موقعیت زمین منتخب جهت شهرک سازی
- ارزیابی جاده ها و زمین های اطراف ساختمان های احداثی
- سبک ساخت و ساز ساختمان ها
مراحل ساخت شهرک مسکونی
یکی از مراحل ساخت شهرک مسکونی که همواره در شهرنشینی ها در اولویت قرار دارد، طراحی مناطق مختلف است. عموما طراحی محله ها یا بلوک های شهرک مسکونی به روش خطی، ترکیبی، حول محور مرکزیت و مولکولی صورت می گیرد. در بلوک های عمودی یا خطی مناطق مسکونی در راستا یک خط طراحی شده و با تراکم نسبتاً بالایی چیده می شوند. برقراری امنیت و آرامش در این حالت به دلیل نظم بسیار بالا به راحتی برقرار شده و معمولا همسایه ها در اوج آسایش کنار یکدیگر زندگی می کنند.
در طراحی به سبک بلوک مولکولی اکثر مناطق مسکونی انعطاف پذیری بالایی جهت اشکال و اندازه های بیشتری دارند، همچنین چیدمان ساختمان ها در این نوع طراحی بسیار مقرون به صرفه است. بلوک های اطراف حیاط مرکزی حداکثر تراکم ممکن را کاهش داده و تنها در مواردی که محوطه به اندازه کافی بزرگ باشد، می توان از این نوع روش در اطراف محوطه مرکزی استفاده کرد. نوع دیگری از طراحی بلوک های ساختمانی همراه با اشکال ترکیبی است که مهم ترین هدف از این نوع طراحی استفاده از فرم های ترکیبی می باشد که باعث افزایش کارایی ساختمان می شود.
ضوابط شهرک مسکونی
به طور کلی معیارها و ضوابط شهرک مسکونی از چندین بخش تشکیل می شود. در اولین قدم الزامی است اهداف و سیاست های طراحی فیزیکی را تعیین کنید، سپس نوبت به تعیین مکان مورد نظر و نوع کاربری زمین می رسد. همچنین یکی از مهم ترین بخش های طراحی شهرک مسکونی برآورد دقیق و حرفه ای ابعاد و اندازه های واحدهای مسکونی می باشد.
در این مرحله شرکت فنی مهندسی تهران گاردن به راحتی تعیین استانداردهای تراکم واحدهای مسکونی را انجام داده و طبقه بندی کل پروژه را دقیقا مطابق با نظرات کارفرما پیش خواهد برد. یکی دیگر از عناصر مهم در استاندارهای جهانی، طبقه بندی طراحی کلی منطقه و پلان های بسته است که الزامی است در همان اولین مراحل از صفر تا صد مشخص باشد. طبقه بندی راه های اتصال ساختمان ها و تقسیم بندی خیابان ها و بلوک های شهرک از مهم ترین پلن های ساخت و طراحی شهرک ساختمانی به شمار می رود.
اگر به دنبال طراحی شهرک مسکونی ویلایی می گردید و علاقه مند به یک زندگی بی دغدغه و به دور از هیاهو شهرها هستید، بدانید که زندگی در ویلاها معمولا در شهرهای خوش آب و هوا و مناطق حاشیه ساحلی یا جنگلی بسیار پرطرفدار بوده است. کلمه سکونت ویلایی می تواند مجموعه ای از سکونتگاه ها را در شهرهای ساحلی تداعی کند که شهرک سازی در این مناطق همواره بسیار پروژه های پر سودی هستند. از آنجایی که مشاوره طراحی ویلا در تهران گاردن به صورت رایگان صورت می گیرد، می توانید طرح و سبک های دلخواهتان را ارسال نمایید و با کارشناسان متخصص ما به طور مستقیم در ارتباط باشید.
مهم ترین اصل در طراحی شهرک مسکونی ویلایی هماهنگی هر واحد ویلا با بقیه واحدها و کل مجموعه می باشد. دسترسی آسان به طبیعت و لذت بردن از زیبایی های طبیعت یکی از دلایل اصلی طراحی ویلاهای مسکونی است. در واقع ویلاها اقامتگاه هایی هستند که از چهار طرف باز می باشند و هیچ خانه دیگری به آنها متصل نیست. ویلاهای داخل شهرک های ساختمانی به یکدیگر متصل نمی شوند اما ساکنان باید قوانین تعیین شده را برای اسکان بهتر رعایت کنند.
سوالات متداول
قبل از هر چیز ابتدا باید به مراجع زیربط از جمله استانداری ها، اداره منابع طبیعی، دهیاری ها و .. مراجعه کرده و مجوزهای لازم برای ساخت شهرک مسکونی را اخذ نماییم.
ابتدا باید زمین را قطعه بندی کنیم به طور مثال اگر زمین چند هکتاری داریم باید بتوانیم به قطعات مناسب برای احداث ویلاها در متراژ مناسب بسته به زمین مادر و برنامه فیزیکی برای شهرک طراحی کنیم. سپس باید مسیرکشی برای مسیر رفت و آمد ماشین ها و دسترسی به قطعات و کف سازی انجام دهیم.
در طراحی شهرک مسکونی باید ضوابط تعریف کنیم تا ساختمان ها به صورت یکپارچه ساخته شوند و حالت شهرکی بودن آن حفظ شود.
خیر، تنها کافی است یکسری ضوابط کلی به طور مثال متریال نما، تعداد طبقات، سطح اشغال زمین، فواصل ملک از طرفین زمین و … تعیین کرد که ساختمان ها با فرمت متفاوت طراحی نشوند.
در طراحی شهرک مسکونی باید به هر قطعه خدمات لازم را ارائه دهیم مثلا برق کشی، لوله کشی آب، لوله کشی گاز و … برای هر ویلا باید جداگانه در دسترس باشد.