طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی

هدف از طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی، دست یافتن به منظره ای زیبا و و چشم نواز از طریق تزئین و چیدمان عناصر و المان های مختلف در محوطه باغ ویلا با استفاده از سبک هایی پرطرفدار، مثل سبک های مدرن و کلاسیک است. ایده های فضای سبز برای محوطه سازی ویلا باید به گونه ای باشد تا ضمن تکمیل سبک طراحی دکوراسیون داخلی (مدرن، کلاسیک، روستیک و غیره)، فضایی دل انگیز و دنج را برای تفریح افراد فراهم نموده و همچنین هم آوایی کاملی با متد طراحی ویلاهای اطراف داشته باشد.

بنر مشاوره طراحی محوطه سازی باغ ویلا 500 متری

در واقع اصل در طراحی نمای بیرونی و محوطه سازی باغ بر این است که نتیجه کار، دارای یک هماهنگی نسبی با سازه های اطراف به لحاظ سبک و شکل ظاهری باشد. این مورد باعث می شود نمای کلی یک منطقه به لحاظ ساخت و ساز، یکدست و یکپارچه باشد.

امروزه طراحان برای طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی، از جدیدترین و لوکس ترین طرح ها، امکانات و تکنولوژی روز دنیا در کنار دانش خود، برای انجام این کار بهره می برند. به طور کلی اولین قدم برای دستیابی به یک منظره و فضای سبز ایده آل، اجرای اصولی، کارآمد و رعایت استانداردهای طراحی و ساخت فضای سبز می باشد. کارشناسان ماهر در این زمینه با درایت و شناخت کافی نسبت به انتخاب المان ها و فاکتورهای لازم در این مورد و نیز تولید انواع گل ها، گیاهان و غیره توانسته اند محوطه سازی کاربردی با رعایت کامل تمامی قوانین و اصول مربوط به طراحی های فضای سبز را ایجاد نمایند.

اصول طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی

طراحی فضای سبز و محوطه سازی ویلا طی مراحلی با بهره جستن از آخرین متدهای معماری مدرن و استاندارد های روز دنیا انجام می گیرد. این مراحل به ترتیب اولویت عبارت است از:

۱. بررسی و اقدامات اولیه محیط قبل از طراحی

اولین مرحله در ایجاد فضای سبز و محوطه سازی ویلا، مراجعه به مکان مورد نظر و آنالیز دقیق موقعیت پروزه است. بررسی و دست یافتن به ویژگی‌های محیط اطراف از جمله شکل هندسی و متراژ زمین ویلا، اندازه و زوایای آن، بررسی موقعیت جغرافیایی و اقلیمی آن، جزو مهم ترین اقدامات اولیه محسوب می شود. به وسیله این تجزیه و تحلیل موقعیت، زاویه و جهت تابش نور خورشید، سایه ساختمان، جهت وزش باد، تغییرات دمایی و دیوارهای دورتادور ساختمان ویلا را بررسی کنند.
از دیگر مواردی که در مرحله نخست به آن توجه فراوانی می شود، در نظر گرفتن ویژگی های بصری مربوط به رنگ و بافت و زاویه دیدی است که از پنجره ویلا قابل مشاهده باشد. در ادامه پروژه عملیات گود برداری و طراحی المان ها و فاکتورهای مناسب با فضای ویلا و سلیقه کارفرما را مد نظر قرار می دهند.

۲. هزینه و زمان اجرای پروژه فضای سبز

هزینه حدودی طراحی فضای سبز، بسته به بودجه و مدت زمان اجرای محوطه سازی از همان ابتدای کار به کارفرما اعلام می گردد. همچنین میزان هزینه و بودجه اختصاص داده شده برای طراحی فضای سبز باغ، ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با طراحی پلان اولیه، نوع امکانات خواسته شده از سوی کارفرما (مثل استخر، آبنما، برکه، آلاچیق، نیمکت، آتشدان، مکان استراحت و غیره)، پوشش گیاهی انتخاب شده، انتخاب نوع مصالح و سبک محوطه سازی دارد.

۳. ایجاد نقشه، طراحی سه بعدی، پلان و راندو قبل از اجرای فضای سبز

قبل از عملیات محوطه سازی و ایجاد فضای سبز، تصاویری سه بعدی از روند پروژه همچون مسیر های دسترسی و نحوه قرارگیری گل ها و گیاهان و پراکندگی آن ها و غیره در اختیار صاحب ملک قرار می گیرد تا علاوه بر آشنایی با نحوه کار و مراحل آن، چنانچه قسمتی از کار نیاز به تغییر و اصلاح داشت، از طریق این تصاویر سه بعدی اقدام به ایجاد تغییرات نمایند.

۴. آغاز فرآیند اجرا و باغ آرایی

در این مرحله پس از تایید نهایی عملیات محوطه سازی و طراحی فضای سبز بر اساس اولویت اقدامات زیر به ترتیب انجام می شود.
۱. خاک برداری
۲. گود برداری
۳. طراحی و اجرای سیستم های زهکشی، لوله کشی، آبیاری اتوماتیک و مدرن با هدف صرفه جویی در وقت و هزینه
۴. اجرای تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، سیم کشی برق، چراغ روشنایی، باربیکیو، وسایل بازی، مبلمان و غیره.
۵. کاشت انواع گل و گیاه و چمن و احداث باغچه های تزئینی و مدرن و کلاسیک
۶. قرار دادن المان های مختلفی همچون آلاچیق، کلبه، سایه بان، داربست، فلاورباکس، ایجاد روف گاردن، طراحی و اجرای آبنما، استخر، برکه و آبشار مصنوعی
۷. اجرای پیاده رو و کف سازی، لاشه چینی، دیوارکشی و نما سازی
۸. نور پردازی مدرن
۹. ارائه خدمات نگهداری فضای سبز از سوی تیم اجرا در مراحل بعدی
پس از انجام مراحل گفته شده، تیم نظارت وارد عمل شده و درستی فعالیت های انجام شده را به دقت بررسی نموده و استاندارد بودن هر المان را تایید یا رد می کند.

۵. بازرسی نهایی فضای سبز

این مرحله آخرین مرحله از عملیات محوطه سازی و طراحی فضای سبز باغ و ویلاست که در آن تمام المان های به کار رفته، سیستم های زهکشی، لوله کشی و تمامی ضعف ها و نواقص احتمالی بررسی، مشخص و برطرف می شوند.

عناصر مهم در طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی

یکی از اصول و نکاتی که در طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی باید به آن توجه داشت، این است که محوطه سازی جزئی از ساختمان کلی ویلا بوده که بدون در نظر گرفتن سبک طراحی فضای داخلی و دیگر قسمت های ویلا قابل طراحی و اجرا نمی باشد. از طرف دیگر فضای سبز از مجموعه ای از اجزا همچون پیاده رو ها، باغچه، مبلمان و المان هایی مثل آلاچیق، حوض، استخر، باربیکیو و غیره تشکیل شده است؛ بنابراین همانطور که اصول و قوانین ساخت فضای سبز به صورت کلی در تمامی اجزا رعایت می شود، المان ها و عناصر موجود در محوطه سازی نیز باید به خوبی طراحی و اجرا گردند.

اجرای اصولی طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی نیازمند شناخت عناصر و کارکردشان در امر طراحی است. همچنین طراح باید درک کاملی از کاربرد هر عنصر و همبستگی آن با سبک طراحی داشته باشد. وقتی کارفرما در مرحله طراحی پلان اعلام می کند که سبک دلخواه او مدرن است، باید تمامی عناصر و اجزا (چه در محوطه داخلی و چه در محوطه خارجی)، به شیوه ای مدرن اجرا شود. عدم توجه به این نکته، می تواند سبب به وجود آمدن خطاها و نواقصی فاحش در پایان کار شود. در ادامه این بخش، با مهم ترین عناصر موجود در امر باغ آرایی و محوطه سازی آشنا می شویم.

آبنما، استخر و برکه

یکی از عناصر مهم و حیاتی در طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی، آب است که هم برای آبیاری گل ها، گیاهان و هم چمن های کاشته شده استفاده می شود. همچنین این عنصر، نقشی کلیدی در ایجاد المان های زیبا و رویایی همچون حوض، حوضچه های سنگی و تزیینی، آبشار های مصنوعی، آب نما و فواره ها دارد و زیبایی محوطه فضای سبز را دو چندان می نماید.  طراحی حوضچه ها، آبنماها و فواره ها کاملاً به ذوق و سلیقه شخصی صاحب ملک و طراح آن بستگی داشته و علاوه بر زیبایی، باعث خنک شدن و تلطیف هوای فضای سبز ویلا می شوند.

 

گل ها، گیاهان و درختان

در طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی از گل ها، گیاهان، درختان و چمن، به عنوان عناصری برخوردار از لطافت و زیبایی که از ویژگی های بصری بیشماری برخوردار هستند، در باغ آرایی بهره برده می‌ شود که استفاده و چینش آن ها باید براساس رعایت اصول زیبا شناسی هم‌چون وحدت، تعادل، توازن، مقیاس و غیره انجام شود تا محیطی دلپذیر و رویایی را برایتان به ارمغان آورد. در هنگام انتخاب گل ها و گیاهان، بایستی به شرایط آب و هوایی و اقلیم منطقه توجه کرده و پوششی گیاهی سازگار با همان منطقه را انتخاب نمایید.

آلاچیق، کلبه و داربست

استفاده از آلاچیق، کلبه، داربست، آتشدان، باربیکیو و غیره از بخش های مهم در محوطه سازی ویلا هستند که با توجه به ذوق و سلیقه و نیز بودجه در نظر گرفته شده برای این کار از سوی کارفرما طراحی و اجرا می شوند. همچنین می توانید برای ایجاد یک حریم خصوصی در این مکان ها، درختان و بوته هایی با ارتفاع یک متر و بیشتر را در اطراف آن ها بکارید. البته این کاشت باید اصولی و در حدی باشد که دید نمای بیرونی را کور نکند.

 

طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی با تهران گاردن

اجرای طراحی فضای سبز باغ آرایی و محوطه سازی جزو تخصصی ترین بخش های طراحی ویلا است که باید توسط مهندسینی خبره و نیروی کار زبده انجام شود. رفتار باری به هر جهت در این امر، شاید هزینه های شما را کاهش دهد، اما مطمئن باشید که نتیجه ایده آل و دلخواه تان را ارائه نمی دهد. چه بسا که مجبور باشید دوباره برای انجام این کار هزینه کنید و متحمل هزینه های مازاد مالی و زمانی شوید. بنابراین توصیه می کنیم با مشورت با یک تیم تخصصی در این زمینه، کار را به کاردانش بسپارید و از نتیجه کارتان در پایان پروژه لذت ببرید. مجموعه تهران گاردن با کادری مجرب و به واسطه سال ها تجربه در زمینه ساخت ویلا، طراحی و اجرای فضای سبز، باغ آرایی و محوطه سازی باغ، آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان در این راستا می باشد. برای دریافت مشاوره رایگان و بازدید از محل پروژه، می توانید با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

سخن پایانی

مطالعات متعدد در رشته‌ های مختلف نشان می‌ دهد که فضاهای سبز فواید زیادی برای روحیه و جسم انسان به همراه دارد. هدف از توضیحات این صفحه، درک و تحلیل روابط موجود بین ویژگی ‌های فضاهای سبز و مؤلفه ‌های رفاه انسانی است. همچنین هدف از این مطلب، کمک به برنامه ریزی و طراحی برای فضای سبز ویلا، طراحی باغ و آگاهی از مزایای محوطه سازی بود. ضمن اینکه این برنامه ریزی باید در راستای به حداکثر رساندن منافع کارفرما در روند پروزه محوطه سازی باشد. با این حال، قابل درک است که تمرکز بر مزایای فضای سبز برای انسان، از مزایایی که چنین فضاهایی برای محیط زیست ایجاد می کند، کم نمی کند. فضاهای سبز می تواند به مردم و کره زمین کمک کند تا با محیط شهری در مواجهه با تغییرات آب و هوایی سازگار شوند.

فهرست
Call Now Buttonجهت مشاوره تماس بگیرید.