طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری اگرچه سخت، اما توسط یک تیم حرفه ای امکان پذیر است. امروزه با افزایش تراکم جمعیت و تمایل مردم به تهیه مسکن و ویلا در شهرها، امکان خرید زمین هایی با متراژ بالا، برای عامه مردم غیرممکن است. ضمن اینکه قیمت ملک در سال های اخیر با رشد بی سابقه ای همراه بوده است و بنابراین ساخت و ساز و ویلاسازی در متراژهای محدود، دیگر چیزی عجیب و غیرممکن نیست. طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری، به دلیل محدودیت فضا، می تواند با چالش هایی همراه باشد. اما مهم این است که شما برای انجام این کار، از دانش و تخصص افرادی استفاده نمایید که تجربه کافی در این زمینه دارند. اگر مایلید تا اطلاعات بیشتری راجع به جزییات نقشه ویلاهای کوچک، نکات مهم در امر طراحی و نحوه اجرا و پیاده سازی آن اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.
طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری
همانطور که می دانید، ۱۵۰ زیربنا، متراژ قابل توجهی برای ویلاسازی نیست. در گذشته طراحی و ساخت ویلا در زمین های زیر ۱۰۰۰ متر مرسوم نبود. اما به دلایلی که در بخش مقدمه مطلب ذکر نمودیم، امکان طراحی ویلا حتی در متراژهای پایین تر نیز وجود دارد. برای آشنایی با مراحل طراحی نقشه ویلا دوبلکس ۱۵۰ متری، موارد ذکر شده در این بخش را به دقت مطالعه فرمایید.
طراحی پلان اولیه
می توان گفت انجام هر کاری بدون طرح و برنامه ریزی قبلی امکان پذیر نیست. طراحی یک ویلای ۱۵۰ متری نیز از این قاعده مستثنی نیست. همانطور که می دانید، سازه های دوبلکس مجموعا مساحت بیشتری را برای ساخت و ساز در اختیار ما قرار می دهند. در چنین نقشه هایی، فضاهای اشتراکی مانند نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی در طبقه نخست و فضاهای اختصاصی نظیر اتاق خواب و اتاق کار در طبقه فوقانی قرار می گیرند. آشپزخانه های کوچک و U شکل به سبک جزیره، بهترین نوع طراحی برای ویلاهای کوچک هستند.
· طراحی پلان طبقه همکف
در طراحی پلان طبقه همکف، یک لابی مرکزی داریم که وظیفه تقسیم فضا را بر عهده دارد. جانمایی المان هایی نظیر آشپزخانه مینی، سرویس های بهداشتی، نشیمن، راه پله و تراس نیز در این طراحی گنجانده می شود. ضمنا از آنجایی که سازه ما ویلایی است، باید در اتاق نشیمن از پنجره هایی بلند برای ورود نور و تماشای محوطه بیرونی ویلا، بهره برد.
· طراحی پلان طبقه اول
در طراحی پلان طبقه بالا، جانمایی اتاق مهمان، اتاق خواب مستر یا ساده و همچنین اتاق کار در صورت وجود، تعیین می شود. وجود پنجره هایی مرتفع و درنظر گرفتن فضایی برای تراس جلوی هر اتاق خواب، جزو الزامات در طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری است.
نقش راه پله در ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری
راه ارتباطی بین دو طبقه در طراحی ویلا دوبلکس، به وسیله یک راه پله میسر می گردد. راه پله در طراحی پلان یک ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری نقشی کلیدی را ایفا می کند و به عنوان نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی عمل می نماید. ضمن اینکه راه پله در سازه های دوبلکس، وظیفه تقسیم فضا در طبقه اول را نیز دارد.
نکات مهم در طراحی نقشه ویلا دوبلکس ۱۵۰ متری
برای طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری، یکسری نکات و الزاماتی وجود دارد که به استفاده بهینه از فضا منجر می شود. این نکات شامل موارد زیر است:
۱. تقسیم بندی اصولی فضا
اولین نکته برای طراحی نقشه ویلای ۱۵۰ متری، تقسیم بندی اصولی فضا است. همانطور که میدانید در طراحی یک باغ ویلا، بخش عمده فضا را به محوطه سازی اختصاص می دهند. اما از آنجایی که برای این ویلا، ۱۵۰ متر فضا در اختیار داریم، اجبارا باید نیمی از فضا را به ساخت عمارت اصلی و نیمه دیگر را به اجرای فضای سبز اختصاص دهیم.
۲. انتخاب سبک طراحی
یکی دیگر از نکات مهم در طراحی نقشه، انتخاب سبک است. بر حسب یک قاعده کلی، بهترین سبک طراحی برای ویلاهای زیر ۱۰۰۰ متر، سبک مدرن است که با سادگی دوستی دیرینه دارد و از جزییات زیاد و شلوغی، اجتناب می نماید.
۳. انتخاب نوع مصالح
انتخاب نوع مصالح، از دیگر نکاتی است که باید هنگام طراحی نقشه ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری، به آن توجه نماییم. ترکیب مصالحی همچون سنگ طبیعی، شیشه، چوب و فلز، بهترین انتخاب برای ساخت و طراحی نما ویلا دوبلکس است.
۴. محوطه سازی ویلا
از آنجایی که فضای محوطه سازی شما کوچک است، می توانید برای خرید مصالح کف سازی و انتخاب گیاهان زینتی، کمی دست و دلبازی به خرج دهید. بهترین متریال کف سازی برای ویلای ۱۵۰ متری شما، ترکیب واش بتن و چمن است که جلوه ای بسیار زیبا دارد.
همچنین اگرچه امکان احداث استخر و یا برکه در فضاهای کوچک ندارید، اما می توانید از المان هایی نظیر آبنما و وال گاردن برای بهینه سازی فضای بیرونی استفاده نمایید.
5. انتخاب گیاهان متناسب با اقلیم
برای طراحی فضای سبز ویلا می توانید از درختچه هایی با ارتفاع کمتر از ۱ متر، بوته ها و گیاهان زینتی استفاده نمایید. در یک نقشه دقیق، امکان تعبیه المان هایی مانند آتشدان، آلاچیق کوچک و باربیکیو نیز وجود دارد.
نحوه اجرای نقشه ویلا ۱۵۰ متری
همانطور که تیم طراحی باید به قدر کافی ماهر و توانمند باشند، تیم اجرا و ساخت نیز باید متشکل از مهندسین، کارشناسان و نیروی کاری باشد که به قدر کفایت در این حوزه متخصص و متبحرند. توصیه ما این است که کلیه بخش های طراحی و اجرای پروژه را با یک تیم واحد از شرکت های معماری باتجربه در تهران پیش ببرید.
طراحی نقشه ویلا دوبلکس ۱۵۰ متری با تهران گاردن
اگر قصد طراحی نقشه برای یک ویلای دوبلکس ۱۵۰ متری را دارید، می توانید روی توان و تجربه مهندسین ما در شرکت تهران گاردن، حساب کنید. کادر ما متشکل از مهندسینی جوان، خوش ذوق، به روز و با تجربه است که با پیگیری آخرین تکنیک های طراحی روز دنیا و با در نظر گرفتن نیازها و سلایق کارفرما، قادر به انجام پروژه های مختلف در زمینه های طراحی، ساخت و اجرای ویلا در اقص نقاط ایران هستند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، با یکی از شماره تلفن های درج شده در سایت، تماس بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب راجع به جزییات، نکات طراحی و نحوه اجرای نقشه ویلاهای کوچک آشنا شدیم. در صورت هر گونه سوال یا پیشنهاد، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.