اجرای دیوار سبز

[flexy_breadcrumb]

اجرای دیوار سبز یا “Green Wall”، یک روش باغبانی عمودی است که در آن گیاهان روی دیوارها، ساختمان ‌ها و سایر سازه‌ های عمودی پرورش داده می ‌شوند و به این وسیله انسان ها طبیعت را در سازه ها و زندگی خود تلفیق می کنند. این روش جزیی از طراحی فضای سبز است و برای مکان های مختلف از جمله ویلایی، مسکونی، اداری، تجاری و … مورد استفاده قرار می گیرد.

اجرای دیوار سبز به دلیل مزایای زیادی که دارد، از جمله کاهش آلودگی هوا، بهبود کیفیت هوا، کاهش دمای شهری، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه ‌های ساخت و ساز، در بسیاری از شهرها و مناطق در حال پرورش است علاوه بر این طراحی یک دیوار با پوشش گیاهی و سبز احساس بهتری نسبت به دیوار خالی و خشن به شما می دهد. برای اجرای دیوار سبز، ابتدا باید محل اجرای آن مورد بررسی قرار گیرد. این امر شامل بررسی نور، خاک، آب و تهویه مطبوع در محل مورد نظر است. سپس باید نوع گیاهانی که برای اجرای دیوار سبز استفاده می ‌شوند، انتخاب شود. گیاهان برای دیوار سبز باید دارای رشد عمودی و ریشه کوتاه باشند و بتوانند در شرایط مختلف آب و هوایی رشد کنند. بعد از انتخاب گیاهان، باید سیستم پرورش گیاهان روی دیوار طراحی شود. این شامل انتخاب سیستم‌ های آبیاری، تهویه مطبوع، نورپردازی و ساختار حمایتی برای گیاهان است. سپس مرحله پیاده‌ سازی آغاز می ‌شود این مرحله شامل نصب ساختار حمایتی برای گیاهان، نصب سیستم ‌های آبیاری و تهویه مطبوع و نصب گیاهان است. در پایان باید به نگهداری و مراقبت از دیوار سبز توجه کرد. که شامل آبیاری، تغذیه گیاهان و کنترل آفات و بیماری ‌های گیاهان است.
دیوار سبز تهران
دیوار سبز برای بالکن
دیوار سبز باغ
دیوار سبز تراس

کاربردهای اجرای دیوار سبز:
دیوار سبز می تواند در برای دکوراسیون داخلی و خارجی در بسیاری از مناطق و کاربردها مورد استفاده قرار گیرد. در زیر به برخی از کاربردهای دیوار سبز اشاره می‌ کنیم:
۱. ساختمان‌ های مسکونی: دیوار سبز می ‌تواند در داخل و بیرون از ساختمان‌ های مسکونی استفاده شود. این نوع سیستم‌ های باغبانی، می ‌توانند فضای سبزی جذاب و زیبا را در داخل و بیرون از ساختمان‌ ها ایجاد کنند و تا 25% به جذب کربن ناشی از فعالیت های انسانی کمک می کنند.
۲. ساختمان‌ های اداری: دیوار سبز می ‌تواند در ساختمان ‌های اداری و تجاری نیز مورد استفاده قرار گیرد. دیوار سبز می‌ تواند فضای سبزی جذاب و آرامش‌ بخش را در داخل و بیرون از ساختمان ‌های اداری و تجاری ایجاد کنند.
۳. فضای شهری: دیوار سبز می ‌تواند در فضای باز نیز مورد استفاده قرار گیرد و موجب بهبود جلوه های شهرسازی، افزایش استفاده از فضای سبز و کاهش آلودگی هوا کمک کنند. بدین منظور دیوار سبز را می توان در پارک‌ ها، میدان ‌ها و فضاهای عمومی دیگر ایجاد کرد.
۴. فضاهای صنعتی: دیوار سبز می ‌تواند در فضاهای صنعتی نیز مورد استفاده قرار گیرد و می ‌توانند به کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت هوا در فضاهای صنعتی کمک کنند.
۵. ویلاهای لوکس: دیوار سبز را می توان در طراحی ویلا لوکس در حیاط، کنار استخر، روف گاردن و… مورد استفاده قرار داد و جلوه زیبایی به ویلا می بخشد.
۶. مراکز تجاری: از دیوار سبز می توان در مراکز تجاری تفریحی، رستوران ها، فود کورت ها و … نیز استفاده نمود و علاوه بر جلوه زیبایی که ایجاد می کند موجب تصفیه هوا نیز می گردد.
دیوار سبز چیست
دیوار سبز پارک

مزایا اجرای دیوار سبز:
به عنوان المان زیبایی و تلفیق محیط زیست بر زندگی شهری
بهبود کیفیت هوا
خنک شدن هوا در فصول گرم از طریق فرآیند تبخیر و تعرق
به عنوان عایق صدا در ساختمان
انتقال حس آرامش و مثبت به محیط
کاهش هزینه های ساخت
صرفه جویی در انرژی
افزیش تنوع در طراحی داخلی و خارجی

چگونه می ‌توان از دیوار سبز در کاهش هزینه ‌های ساخت و ساز استفاده کرد؟
همانطور که گفته شد استفاده از دیوار سبز می ‌تواند به شما در کاهش هزینه‌ های ساخت و ساز کمک کند. در ادامه توضیحاتی راجع به چگونگی استفاده از دیوار سبز در کاهش هزینه‌ های ساخت و ساز آورده شده است:

کاهش هزینه ‌های ساختاری: دیوار سبز می ‌تواند به شما در کاهش هزینه‌ های ساختاری کمک کند، زیرا نیاز به ساختار‌های دیواری و ستون های بلند کمتر می شود. این بدان معنی است که شما می ‌توانید هزینه‌ های ساختاری خود را کاهش دهید.
کاهش هزینه ‌های تهویه مطبوع: با ایجاد یک سطح سبز، دمای داخل ساختمان را کنترل کرده و نیاز به استفاده از سیستم ‌های تهویه مطبوع را کاهش می ‌دهد.
کاهش هزینه‌ های نگهداری: دیوار سبز نیاز به نگهداری کمتری دارد، زیرا گیاهان در قالب دیوار سبز به صورت خودکار آب و هوا را تنظیم می ‌کنند. همچنین این نوع سیستم باغبانی کمترین فضای نگهداری را نیز می‌ طلبد.
کاهش هزینه‌ های آبیاری: در دیوار سبز گیاهان به صورت سیستم آبیاری اتوماتیک نصب می شوند و نیاز به آبیاری دستی کمتر است. این بدان معنی است که شما می ‌توانید هزینه‌ های آبیاری و زمان آن را کاهش دهید.

دیوار سبز برای حیاط

انواع دیوار سبز:
دیوار سبز طبیعی: برای طراحی و اجرای دیوار سبز طبیعی باید با توجه به قرارگیری دیوار در محیط داخلی یا خارجی گونه های گیاهی سازگار را انتخاب نمود. بدین منظور باید انواع گیاهان دیوار سبز طبیعی را بشناسیم. اگر دیوار سبز شما در فضاهای داخلی قرار دارد از گل‌ های رونده آپارتمانی مانند پتوس، پاپیتال، فیلودندرون می توان استفاده نمود. برای دیورا سبز در فضای باز از گیاهانی مانند: رز رونده، انواع پیچک ‌ها مانند کلماتیس، نیلوفر آبی، ناقوس ارغوانی، پیچک شرابی، پیچک تلگرافی، پیچک اناری، پیچک ساعتی، گل کاغذی، سیسوس، مو چسب، آبشار طلایی، پیچ گلایسین ژاپنی و پیچ امین الدوله (یاس) استفاده می شود.
دیوار سبز مصنوعی: اگر به دنبال ایجاد دیوار سبز بدون شرایط نگه داری خاص هستید پیشنهاد ما به شما دیوار سبز مصنوعی است. این دیوار از کنار هم قرار گرفتن تعدادی پنل در ابعاد و شکل های مختلف ساخته می شود. پنل های آن نیز به وسیله میخ، پیج یا سیم به یکدیگر و سپس به دیوار متصل می شوند. از دیوار سبز مصنوعی می توانید برای لابی ساختمان ها، هتل ها، رستوران ها، تالارها و باغ ها و … استفاده نمود. اجرای این دیوار هزینه نسبتا پایین تری دارد.
طراحی دیوار حائل سبز
دیوار سبز شیراز

انواع اجرای دیوار سبز:
دیوار سبز هیدروپونیک
آب کشت یا هیدروپونیک یکی از روش های متداول گلخانه ای است در این سیستم گیاه نیازی به خاک نداشته در بستر هیدروپونیک که کاملاً خنثی است قرار می گیرد و با سیستم آبیاری اتوماتیک گیاهان تغذیه می شود. در این روش بستر کشت بر پایه آب است و برای استان هایی که دچار بحران کم آبی هستند بسیار مناسب است به طور مثال اجرای دیوار سبز در یزد یا سمنان می تواند با این روش به راحتی عملی باشد. چون در این روش خاکی وجود ندارد و آب کلیه مواد غذایی مورد نیاز گیاهان دیوار سبز را تامین می کند لوله کشی از اهیمت بالایی برخوردار است.
دیوار سبز مدولار
روش دیگری برای اجرای دیوار سبز است که همیشه سبز و پرتراکم می باشد. در این روش از پانل‌ های پیش‌ ساخته که به ‌صورت مدولار قرار دارند استفاده می شود. این پانل‌ها روی دیوار نصب می شوند و گیاهان درون آنها کاشته می شود. این مدل از دیوار سبز برای تراس، لابی و روف گاردن قابل ‌اجرا است و معمولا به ‌صورت مینیاتوری و در ابعاد کوچک اجرا می ‌شود.

طراحی دیوار سبز در روف گاردن :
یکی از ایده های زیبا و جذاب در طراحی روف گاردن طراحی و اجرای دیوار سبز است که بسیار هم مورد استقبال قرار می گیرد. انواع دیوار سبزی که می توان در روف گاردن به کار برد: دیوار سبز طبیعی شامل دیوار سبز مدولار، دیوار سبز کابلی، هیدروپونیک و دیوار سبز پلیمری است. دیوار سبز مصنوعی در روف گاردن می تواند شامل دیوار سبز شاخه ای و دیوار سبز پنلی باشد. از گیاهان مختلفی برای روف گاردن می توان انتخاب نمود که به چند نمونه اشاره می کنیم : انواع گیاهان رونده، پیچک، پیتوس، گیاه گندمی، آگلونما، گیاه بگونیا، سرخس، سرخس اسپارگاس، گیاه بگونیا، گیاه برگ بیدی، کروتون، برگ انجیری. البته باید توجه داشته باشید که گونه گیاهی باید سازگار با آب و هوای منطقه نیز باشد.
دیوار سبز روف گاردن
دیوار سبز روف گاردن ویلا

طراحی دیوار سبز رستوران :
طراحی دیوار سبز رستوران یکی از المان های طراحی داخلی و یا طراحی فضای سبز رستوران است که می تواند در زیبایی محیط رستوران اثر بخش باشد و موجب بهبود کیفیت و تصفیه هوا محیط نیز گردد. دیوار سبز رستوران می تواند با ایده های خلاقانه ای همراه باشد به طور مثال می توان دیوار ورودی رستوران را با نام برند تجاری شما اجرا نمود و یا دیوار پشت صندوق، دیوار سرویس های بهداشتی و…
دیوار سبز رستوران
دیوار سبز با پتوس

طراحی دیوار سبز استخر:
استخر ویلاها و یا استخرهای عمومی از پروژه های پرمتقاضی برای دیوار سبز هستند. تلفیق آب و گیاهان سبز می تواند جلوه ی شگفت انگیزی به محیط بخشد. امروزه اکثر خانه ها و باغ ویلاها مجهز به استخر می باشند که با وجود دیوار سبز می تواند مفیدتر نیز واقع شود. به طور مثال در دیوار سبز مجاور استخر می توان از گونه های گیاهی مناسب برای پوست استفاده نمود. در فضاهای ورزشی و استخرهای عمومی نیز دیوار سبز می تواند در ایجاد خنکی هوا و زیبایی محیط موثر باشد.
طراحی دیوار سبز استخر
طراحی دیوار سبز استخر ویلا
اجرا طراحی دیوار سبز استخر ویلا
اجرا طراحی دیوار سبز ویلا

اجرای دیوار سبز در منزل
اجرای دیوار سبز در منزل، یک فرایند ساده و در عین حال جذاب است. در ادامه به نکاتی که باید در نظر گرفته شود تا اجرای دیوار سبز در منزل موفقیت‌ آمیز باشد، اشاره می ‌کنیم:
۱. انتخاب مکان: برای انتخاب مکان مناسب برای دیوار سبز، باید ابتدا منطقه ‌ای با توجه به شرایط نور، دما و رطوبت مورد نیاز گیاهان، انتخاب کرد. همچنین باید مکانی را انتخاب کنید که به راحتی قابل دسترسی باشد تا در صورت نیاز به نگهداری و تعمیرات، به سادگی امکان ‌پذیر باشد. دیوار سبز در منزل را می توان در سالن پذیرایی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق کودک مورد استفاده قرار داد.
۲. انتخاب گیاهان: برای اجرای دیوار سبز باید گیاهان مناسب را انتخاب کرد که به شرایط محیطی منزل شما متناسب باشند. برای مثال اگر مکان انتخاب شده برای دیوار سبز، معرض نور خورشید نیست، باید گیاهانی انتخاب کنید که در شرایط کم نور هم به خوبی رشد کنند.
۳. نصب ساختار حامل: برای نصب دیوار سبز، ابتدا باید یک ساختار حامل مناسب ایجاد کرد. این ساختار می ‌تواند از جنس فلزی، چوبی و یا پلاستیکی باشد. ساختار حامل باید به دیوار متصل شده و به دو دیوار مقابل چسبیده شود تا وزن گیاهان را تحمل کند.
۴. نصب سیستم آبیاری: برای نگهداری از دیوار سبز، باید یک سیستم آبیاری مناسب را نصب کرد. سیستم آبیاری می ‌تواند از نوع قطره‌ای و یا اسپری باشد که به گیاهان آب می ‌دهد.
۵. نصب گیاهان: پس از نصب ساختار حامل و سیستم آبیاری، باید گیاهان را در دیوار سبز قرار داد. برای این کار، باید گیاهان را با توجه به دستورالعمل‌ های نصب به ساختار حامل بچسبانید.
۶. نگهداری: برای نگهداری از دیوار سبز می ‌بایستی به منظم آبیاری، تغذیه و نور مورد نیاز گیاهان توجه کنید. همچنین باید به صورت منظم دیوار سبز را از علف هرز پاک کرده و در صورت لزوم، گیاهان را تعویض کنید.
با رعایت این نکات اجرای دیوار سبز در منزل می ‌تواند به یک پروژه موفق تبدیل شود که به زیبایی و تازگی در دکوراسیون منزل شما کمک خواهد کرد. همچنین می ‌توانید با مشاوره با کارشناسان حوزه فضای سبز، از ایده‌ های جدید و متنوعی برای دیوار سبز خود بهره ببرید.
اجرا دیوار سبز منزل
دیوار سبز اصفهان

طراحی دکوراسیون با دیوار سبز:
دیوار سبز یک دکوراسیون زیبا و جذاب است که می ‌تواند در دکوراسیون داخلی و خارجی منزل و محیط کار، تأثیرگذار باشد. در ادامه به برخی از ایده‌ هایی که می ‌توانید برای استفاده از دیوار سبز خود به عنوان یک دکوراسیون زیبا استفاده کنید، اشاره می ‌کنیم:
۱. دیوار سبز به عنوان پس زمینه: می ‌توانید از دیوار سبز خود به عنوان پس زمینه برای قرار دادن مبلمان و وسایل دکوراسیونی استفاده کنید. این روش به دکوراسیون اتاق یا فضای کار شما حالتی طبیعی و گرم بخشیده و در عین حال روح و تازگی را به فضا اضافه می‌ کند.
۲. دیوار سبز به عنوان تابلو: دیوار سبز خود را می ‌توانید به عنوان یک تابلو برای نمایش تصاویر و یا پوسترهای خود استفاده کنید. در این روش دیوار سبز به عنوان پس زمینه قرار می ‌گیرد و تصاویر و یا پوسترها روی آن قرار می‌ گیرند.
۳. استفاده از دیوار سبز به عنوان جدار جدایی: اگر فضای شما به دو یا چند بخش تقسیم شده است، می ‌توانید از دیوار سبز خود به عنوان جدار جدایی استفاده کنید.
۴. دیوار سبز در تراس: می ‌توانید از دیوار سبز خود به عنوان یک طرح دیوار تراس استفاده کنید.
۵. دیوار سبز به عنوان تابلوی شماره خانه: اگر دیوار سبز شما در نزدیکی ورودی خانه قرار دارد، می‌توانید آن را به عنوان تابلوی شماره خانه خود استفاده کنید. در این روش، شماره خانه شما روی دیوار سبز قرار می ‌گیرد که به دکوراسیون شما حالتی طبیعی و جذاب بخشیده و در عین حال اطلاعات لازم را نیز برای مهمانان شما نمایش می ‌دهد.
۶. دیوار سبز به عنوان تقویت کننده دکوراسیون: دیوار سبز خود را می ‌توانید به عنوان تقویت کننده دکوراسیون در کنار وسایل دیگری مانند تزئینات دیواری، نورپردازی و مبلمان استفاده کنید. در این روش دیوار سبز شما به عنوان یک عنصر تزئینی در دکوراسیون شما شناخته شده و به تأثیرگذاری و جذابیت فضای شما کمک می ‌کند. همچنین می ‌توانید با استفاده از انواع مختلف گیاهان و رنگ ‌ها، دیوار سبز خود را برای دکوراسیون شما شخصی ‌سازی کنید و به سبک دلخواه خود بپردازید.
نتیجه گیری:
در کل اجرای دیوار سبز نیازمند طراحی دقیق و پیاده ‌سازی مناسب است. با این حال مزایای آن در کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت هوا، بهبود شهرسازی، افزایش استفاده از فضای سبز و کاهش هزینه ‌های ساخت و ساز، این روش را به یکی از محبوب ‌ترین روش ‌های باغبانی در شهرها تبدیل کرده است. به علاوه دیوار سبز می ‌تواند کیفیت هوا و زیبایی و جذابیت ساختمان را بهبود بخشد. به همین دلیل استفاده از دیوار سبز به عنوان یک راهکار موثر در کاهش هزینه‌ های ساخت و ساز می‌ تواند مطلوب باشد. در انتخاب گیاهان برای دیوار سبز، بهتر است از گیاهانی استفاده کنید که تحمل نور کم داشته باشند و به آبیاری و مراقبت آن‌ ها رسیدگی آسانی داشته باشید. همچنین بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که برای دیوار سبز شما به طور طبیعی رشد کنند و به اندازه کافی بزرگ شوند.

جدیدترین مدل های طراحی ویلا‌ استخردار

جدیدترین مدل های طراحی ویلا‌ استخردار

در سال‌های اخیر، طراحی ویلاهای استخردار روند جدیدی را به خود گرفته است. مدل‌های جدید استخر، با توجه به نیاز مشتریان و استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها طراحی شده‌اند. این ویلاها علاوه بر داشتن استخر، امکانات رفاهی و تفریحی دیگری نیز دارند که آن‌ها را به گزینه‌ای جذاب و کاربردی برای افراد علاقه‌مند به داشتن خانه‌های شخصی تبدیل کرده است.

توضیحات بیشتر »
آربور رمز موفقیت در طراحی منحصربفرد محوطه ویلا

آربور رمز موفقیت در طراحی منحصربفرد محوطه ویلا

این مقاله به بررسی نقش آربور در طراحی خلاقانه و منحصربه‌فرد محوطه ویلا می‌پردازد. از بهره‌گیری هوشمندانه آربور برای ایجاد سایه و زیبایی بصری گرفته تا استفاده از آن در ایجاد فضاهای طبیعی و آرامش‌بخش، این مقاله به شما کمک می‌کند تا با به‌ کارگیری اصول طراحی آربور، محوطه ویلای خود را به یک اثر هنری منحصربه‌فرد تبدیل کنید.

توضیحات بیشتر »
طراحی محوطه باغ کوچک

طراحی محوطه باغ کوچک

این مقاله به ارائه اصول و نکات کلیدی در طراحی محوطه باغ‌های کوچک می‌پردازد. از انتخاب گونه‌های گیاهی مناسب تا چیدمان فضایی آبنماها، مسیرها و لندسکیپینگ، این مقاله به شما کمک می‌کند تا فضای باز کوچک خود را زیبا، کارآمد و دلچسب طراحی کنید.

توضیحات بیشتر »
محوطه سازي طراحی باغ ویلا 500 متری

محوطه سازی طراحی باغ ویلا 500 متری

محوطه ‌سازی طراحی باغ ویلا 500 متری شامل مسائل متنوعی است. این مقاله به بررسی اصول طراحی محوطه و عناصر باغ‌ سازی در این نوع از ویلاها می‌پردازد. موضوعاتی مانند چیدمان و طراحی مسیرها، انتخاب گیاهان و درختان مناسب، استفاده از آبنماها، ایجاد آلاچیق و مبلمان محوطه مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

توضیحات بیشتر »
10 ایده ی مدرن کف سازی حیاط ویلا

10 ایده ی مدرن کف سازی حیاط ویلا

این مقاله به ارائه 10 ایده مدرن برای کف ‌سازی حیاط ویلاها می‌پردازد. از جمله این ایده‌ها می‌توان به استفاده از سنگفرش‌های طرح‌دار، استفاده از بتن، استفاده از چوب یا بتن رنگی، ایجاد مسیرهای پیاده‌روی خلاقانه، و بکارگیری آب‌نماها و استخرهای کوچک اشاره کرد. این ایده‌ها امکان ایجاد حیاطی زیبا و مدرن را فراهم می‌آورند.

توضیحات بیشتر »
محوطه سازی ویلا برای فصول سرد

محوطه سازی ویلا برای فصول سرد

محوطه سازی ویلا برای فصول سرد به بررسی راهکارهای طراحی و چیدمان محوطه ویلا برای استفاده در فصول سرد می‌پردازد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا با انتخاب گیاهان مناسب، چیدمان مبلمان و عناصر دکوراتیو، محیطی دلپذیر و قابل استفاده در زمستان در محوطه ویلای خود ایجاد کنید.

توضیحات بیشتر »
محوطه سازی ویلا کلاسیک

محوطه سازی ویلا کلاسیک

محوطه سازی ویلا کلاسیک به معرفی روش‌های طراحی محوطه ویلا در سبک کلاسیک می‌پردازد. این مقاله به شما راهنمایی می‌دهد تا با استفاده از عناصر طبیعی و سنتی، محوطه ویلای خود را به فضایی زیبا و هماهنگ با معماری کلاسیک تبدیل کنید.

توضیحات بیشتر »
محوطه سازی ویلا با سنگ

محوطه سازی ویلا با سنگ و انتخاب متریال مناسب

محوطه سازی ویلا با سنگ و انتخاب متریال مناسب به بررسی استفاده از سنگ و سایر مصالح مناسب برای طراحی محوطه ویلا می‌پردازد. این مقاله به شما راهنمایی می‌دهد تا با انتخاب صحیح مصالح، محیطی دلپذیر و هماهنگ با معماری ویلا ایجاد کنید.

توضیحات بیشتر »