طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه

5/5 - (3 امتیاز)
طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه یکی از مهمترین جنبه های طراحی معماری است. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر بر طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه پرداخته می‌شود. موارد مانند سبک معماری، نوع مصالح، آب‌وهوا و ترجیحات مالک در نظر گرفته می‌شوند. همچنین، روش‌های ایجاد تعادل بین زیبایی ظاهری و کارایی عملکردی نمای ساختمان مورد بحث قرار می‌گیرد.
طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه

طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه به سبک های مختلفی انجام می شود. بسته به اینکه نوع معماری سازه شما بر چه اصولی استوار است و از چه سبکی پیروی می کند، طراحی نما ویلا نیز از همان اصول تبعیت می نماید. بنابراین نمی توان طراحی نمای یک سازه مدرن را به سبک کلاسیک انجام داد و یا بالعکس.

شیوه های مختلفی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارد؛ نکته مهم در اجرای این پروزه ها این است که طراحی نما باید تکمیل کننده و در راستای طراحی داخلی ساختمان باشد تا نتیجه کار علاوه بر برخورداری از زیبایی و شکوه، در هماهنگی مطلق با سبک طراحی در بخش های مختلف سازه باشد.

به همین جهت قصد داریم تا در این مطلب از وبسایت تهران گاردن، راجع به سبک های مختلف طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه، شیوه پیاده سازی آن و نکات حائز اهمیت راجع به هر یک صحبت کنیم. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.

طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه کلاسیک

سبک کلاسیک، یکی از سبک های پرطرفداری برای طراحی نمای ساختمان ویلایی است. اغلب پیروان این سبک، به تجملات در ظواهر اهمیت زیادی می دهند و دوستدار نماهای بیرونی با شکوه و عظمت بسیار هستند. تقارن و تفاخر، دو ویژگی اصلی در طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه کلاسیک است که باید در طراحی پلان نما، به آن ها توجه شود.

اگر تمایل دارید تا طراحی نمای منزل ویلایی شما به این سبک انجام شود، باید آن را به دست یک تیم معماری حرفه ای بسپارید تا ضمن آشنایی کامل به اصول و قواعد طراحی کلاسیک، به ضوابط تعیین شده در خصوص طراحی نما از سوی سازمان عمران و شهرسازی نیز اشراف کامل داشته باشد تا طرح نهایی هم از سوی کارفرما و هم از سوی شهرداری تایید گردد.

ویژگی های طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه کلاسیک

طراحی نمای ویلا یک طبقه کلاسیک، دارای ویژگی های منحصر به فردی است در این بخش با آن ها آشنا می شویم. نماهای کلاسیک دارای ستون های مرتفع با سرستون هایی زیبا هستند. سرستون ها می توانند به اشکال مختلفی طراحی شوند.

گوی، سر حیوانات، ترکیب مخروط و مربع، از پرکاربردترین اشکال طراحی سرستون ها هستند. برش های متناسب و لبه های منظم از دیگر ویژگی های بارز این سبک از طراحی نمای منزل ویلایی هستند.

در طراحی نما به سبک کلاسیک، اغلب از رنگ های خنثی مثل طوسی، شیری و استخوانی استفاده می شود. طراحی نمای کلاسیک در واقع ترکیبی از طرح های پیچ در پیچ و زیبا است که چشم هر بیننده ای را محصور جذابیت و شکوه خود می نماید. متریال مورد استفاده برای انجام این کار، سیمان سفید است. اگر نورپردازی نمای بیرونی کلاسیک به صورت اصولی انجام شود، زیبایی نمای شما چندین برابر می شود.

 

طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه مدرن

ساخت ویلا به سبک مدرن یکی دیگر از سبک‌های پر طرفدار برای ساختمان ویلایی یک طبقه است. در این سبک سادگی یک قانون و پایبندی به آن از واجبات است. بنابراین طرفداران این سبک اغلب کسانی هستند که سادگی اصل اول زندگی شان است و هر چیزی که ساده تر باشد را بهتر می پسندند. اما ساده بودن طراحی مدرن به این معنی نیست که اجرای آن نیز ساده است.

در واقع گاهی اوقات طراحی یک نمای مدرن می تواند به اندازه یک نمای کلاسیک سخت و چالش برانگیز باشد. بنابراین طراحی پلان نمای ساختمان بایستی به دست افرادی خبره و با تجربه انجام شود تا نتیجه دقیقا شبیه به چیزی باشد که شما می خواهید.

ویژگی های طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه مدرن

طبیعتا هر سبکی ویژگی های خاصی دارد کا افراد آن را به واسطه همان مشخصات می شناسند و سبب تمایز یک طرح با دیگر طرح ها می شود. طراحی نمای مدرن نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای مثال در طراحی نمای مدرن، اشکال هندسی جایگاه خاصی در اجرای این سبک دارند و یکی از پایه های اصلی آن را تشکیل می دهند.

ایده در طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه مدرن این است که متریال استفاده شده، به لحاظ رنگ و بافت با یکدیگر متضاد باشند تا جلوه‌ ای چشمگیر را ایجاد کنند. یک تعریف کامل برای طراحی نماهای مدرن این است که بی ‌زمان هستند. معنای این عبارت این است که طراحی های مدرن به واسطه سادگی که دارند، هیچ گاه و در هیچ زمانی از رده خارج نمی شوند و همیشه ترند می مانند.

در طراحی نمای ساختمان یک طبقه مدرن، اغلب با رنگ های خاکستری، سیاه، سفید، دودی، کرم و آجری سر و کار داریم. همچنین ترکیب متریال مختلف برای دستیابی به بهترین طراحی نمای مدرن، امری مرسوم است. بنابراین ترکیب سنگ، چوب، فلز و شیشه، به تکرار در طراحی نمای ساختمان هایی به این سبک، دیده می شود.

مراحل طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه

برای طراحی نمای ساختمان ویلایی 1 طبقه، مراحل زیر به ترتیب طی می شود:

1.طراحی پلان نما

اولین گام در طراحی نمای ویلا مدرن یک طبقه، طراحی پلان اولیه است. به کمک طرح و نقشه اولیه می توان تصویری کلی از نتیجه نهایی کار به دست آورد و بودجه موردنیاز برای اجرای این کار را تخمین زد.

2.برآورد هزینه ها

پس از نهایی شدن پلان طراحی شده، نوبت به برآورد هزینه ها می رسد. بسته به متراژ نما، سبک موردنظر و نوع متریال انتخابی، هزینه طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه می توان بازه مختلفی از قیمت را دربر گیرد. طراحی نما به سبک کلاسیک نیز معمولا به بودجه بیشتری نسبت به طراحی نما به سبک مدرن دارد.

3.انتخاب و خرید مصالح

انتخاب و خرید مصالح، بهتر است با مشورت با تیم طراحی و اجرا صورت گیرد. بسته به سبک طراحی تان، می توانید از مصالح مختلفی همچون چوب، سنگ طبیعی، سنگ مصنوعی، بتن، سیمان، گچ، شیشه و کامپوزیت استفاده نمایید.

دو مورد از فاکتورهای مهم در هنگام خرید مصالح، توجه به سبک انتخابی و اقلیم منطقه است. برای مثال اگر قصد طراحی نمای بیرونی یک ویلا در منطقه شمال کشور را دارید، بهتر است از متریالی مثل چوب و بتن استفاده نمایید. گچ و سیمان برای مناطق گرم و خشک، گزینه های بهتری هستند.

ضوابط طراحی نما ساختمان ویلایی یک طبقه

طبق اصول مندرج در آیین نامه طراحی نمای یک طبقه، ضوابط و قوانین تعیین شده از سوی سازمان عمران و شهرداری به سه بخش الزامات، توصیه ها و پرهیز دسته بندی می شود. موقعیت جغرافیایی و کاربرد سازه، از دیگر مواردی است که هنگام طراحی باید در نظر گرفته شود. مهم ترین ضوابط در خصوص نمای خانه ویلایی ساده یک طبقه، شامل موارد زیر می شود:

رنگ مصالح استفاده شده بایستی با رنگ غالب در ابنیه مجاور همخوانی داشته باشد.
فواصل موجود در بین سازه شما با ساختمان های کناری، باید با مصالحی متناسب با دیگر سازه ها کاور شود.
اگر متریال غالب در سازه شما شیشه و فلز است، نباید مقدار آن از 60 درصد بیشتر باشد.
در طراحی نمای ساختمان 1 طبقه بهتر است از رنگ های خنثی استفاده شود.
استفاده از مصالح پر خطر با لبه های تیز ممنوع است.
اصول طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه
جدای از ضوابطی که بر طراحی نما ساختمان ویلایی یک طبقه حاکم است، اصولی نیز در این رابطه وجود دارد که بی توجهی به آن ها، سبب ایجاد نقصان در نتیجه نهایی کار می شود. این اصول عبارتند از:

 

  • انتخاب مصالح سازگار با اقلیم منطقه

نمای بیرونی ساختمان به دلیل اینکه در معرض شرایط جوی مانند باد، باران و همچنین آلودگی های محیطی قرار دارد، باید از دوام و استحکام کافی برخوردار باشد. همچنین مصالح انتخابی شما باید با اقلیم حاکم بر منطقه، سازگار باشد.

  • استفاده از متریال عایق

    شرط دیگری که در مورد انتخاب متریال وجود دارد، این است که عایق مناسبی در برابر صوت و انتقال حرارت یا سرما باشند.

  • برقراری ارتباط با محیط بیرون

    طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه باید به گونه ای باشد که ارتباط شما با محیط بیرون به منظور دریافت نور و دیدن مناظر اطراف حفظ شود. این کار از طریق تعبیه پنجره های شیشه ای در طراحی نمای سازه فراهم می شود.

  • درک نقش نما به عنوان معرف

    نمای بیرونی، به منزله توصیفی کوتاه از طراحی داخلی ساختمان شما است. بنابراین یک طراحی نمای کلاسیک، حاکی از آن است که سایر قسمت های ویلا یا خانه شما نیز به همین سبک طراحی شده است.

  • درک تناسب بین نما و معماری منطقه

    سازه شما به عنوان جزئی از یک کل، باید بیانگر ویژگی های اصلی کلیت معماری منطقه باشد. این اصل به همان تناسب بین نوع سبک نمای ساختمان شما با دیگر سازه های موجود در محیط اطراف دارد.

  • درک تناسب بین مصالح انتخابی و اقلیم منطقه

    در بخش های پیشین به این موضوع اشاره کردیم که مصالح انتخابی شما باید با اقلیم حاکم بر منطقه سازگار باشد تا از دوام و استحکام کافی در برابر تغییرات جوی برخوردار باشند.

 

طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه با تهران گاردن

برای طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه باید از مشورت و راهنمایی یک گروه متخصص در این زمینه کمک بگیرید. ما در مجموعه تهران گاردن قادر به انجام هر گونه پروژه طراحی نمای ساختمان 1 طبقه با سبک انتخابی شما هستیم. برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با یکی از شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله راجع به مراحل، اصول، ضوابط و سبک های پرطرفدار طراحی نمای ساختمان ویلایی یک طبقه صحبت کردیم. در صورت داشتن هر گونه سوال و یا نیاز به دریافت مشاوره، آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری مطلب
guest
شماره تلفن همراه برای دسترسی راحت تر به شما جهت پاسخ گویی بهتر و به صورت محرمانه ارسال می شود. این فیلد برای عموم نمایشی ندارد!
0 دیدگاها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها