خوشبختانه به واسطه پیشرفت علوم معماری در گرایشات مختلف خود، طراحی فضاهای کوچک نیز تویط مهندسین نقشهکش میسر شده است. طراحی محوطه باغ کوچک، می تواند به تفرجگاهی امن و آرام برای سپری کردن تعطیلات آخر هفته تان تبدیل شود.
به طور کلی، محوطه سازی برای باغ های زیر 1000 متر، جزو دسته بندی طراحی محوطه باغ کوچک قرار می گیرد. طراحی برای فضاهای کوچک نیز از اصول و قوانین خاص خودش پیروی می کند.
اگرچه دست شما برای تعبیه و جانمایی بسیاری از المان ها نظیر استخر و آلاچیق های بزرگ باز نیست، اما در همین فضاهای کوچک هم می توان ایده های خلاقانه ای را برای محوطه سازی باغ و اجرای فضای سبز به کار برد.
اگر مایلید تا راجع به ایده های طراحی و نکات محوطه سازی برای باغ های کوچک اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.
ایده های خلاقانه طراحی محوطه باغ کوچک
ایده های خلاقانه برای طراحی ویلا باغ کوچک را می توان در بخش های مختلف فضا پیاده سازی کرد. به روز بودن علم طراح و میزان خلاقیت او در امر طراحی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این بخش ما قصد داریم تا برخی از جدیدترین ایده های طراحی بخش های مختلف یک باغ کوچک را با یکدیگر بررسی نماییم.
1. کف سازی باغ کوچک
مصالح متنوعی برای کف سازی باغ و ویلاهای کوچک وجود دارد که می توانند بسته به بودجه و سلیقه کارفرما، برای محوطه سازی استفاده شوند. سنگریزه، موزاییک های سنگی و سفالی، بتن، چمن، ترکیب واش بتن و چمن و چوب، جزو پرکاربردترین مصالح موجود در بازار، برای کف سازی باغ های کوچک و بزرگ هستند. اما واقعیت این است که ترکیب واش بتن و چمن، نسبت به موارد دیگر برتری دارد و انتخاب اکثر کارفرمایان است.
2. دیوارچینی باغ کوچک
کمتر کسی برای دیوارچینی باغ کوچک خود، به سراغ مصالحی همچون سنگ های طبیعی و گران قیمت می رود. مصالح زیادی وجود دارد که شما می توانید، برای ساخت دیوارهای باغ خود از آن استفاده نمایید. متریال اصلی برای ساخت دیوار، آجر و ملات سیمانی است. برای پوشش بیرونی دیوار، می توانید از موزاییک های بتنی یا سفالی، سیمان سفید یا خاکستری استفاده نمایید.
3. مسیرسازی باغ کوچک
یکی از موارد حائز اهمیت در طراحی باغ کوچک، مسیرسازی است. معمولا مسیرسازی از منتهی الیه درب ورودی باغ شروع شده و تا درب عمارت اصلی ادامه می یابد. متریال مورد استفاده برای مسیر سازی، می تواند از مصالح مورد استفاده برای کف سازی تبعیت کند و یا اینکه گزینه ای متفاوت با آن باشد.
4.طراحی و احداث المان های مختلف
پس از طراحی مراحل ذکر شده، نوبت به طراحی المان های مختلفی نظیر استخر، آبنما، حوض یا حوضچه سنگی، وال گاردن یا روف گاردن، آلاچیق، نیمکت و باربیکیو می رسد. طبیعی است که بخاطر محدودیت فضا، قادر به احداث کلیه این موارد نباشید. اما خوشبختانه همیشه جایگزینی برای گزینه های غیرممکن وجود دارد.
برای مثال اگر شما در حال طراحی و محوطه سازی باغی با متراي 500 متر هستید، می توانید به جای احداث استخر، از وجود یک آبنمای زیبا در فضای خود لذت ببرید. همچنین اگر امکان تعبیه آلاچیق وجود ندارد، می توانید با طراحی چند نیمکت ساده در سرتاسر باغ، فضایی را برای نشستن فراهم نمایید.
5.انتخاب پوشش گیاهی مناسب
اگرچه سلیقه کارفرما به عنوان یک فاکتور اصلی در انتخاب پوشش گیاهی تاثیر دارد، اما توجه به امر سازگاری گیاهان با اقلیم منطقه نیز، جزو ضروریات است. جنس خاک، شرایط آب و هوایی و متراژ فضای در دسترس, جزو عواملی هستند که بر روی انتخاب گیاهان در طراحی محوطه باغ کوچک، تاثیرگذارند.
بهترین نوع گیاهان برای طراحی محوطه باغ کوچک، درختچه ها و بوته هایی با ارتفاع کمتر از 1 متر هستند. اگر امکان کاشت در بستر زمین دارید، می توانید آن ها را در گلدان های چوبی و سنگی بکارید و در نقاط مختلف فضا قرار دهید.
نکات مهم در طراحی محوطه باغ کوچک
انجام هر کاری با یکسری از الزامات و نکات مهم همراه است که توجه به آن ها، موجب می شود نتیجه کار، به تصویر و ایده آل ذهنی شما بسیار نزدیک باشد. بنابراین توصیه می کنیم تا با فراگیری این نکات، مرحل طراحی محوطه باغ کوچک را با اطمینان و آسودگی خاطر، پشت سر بگذارید.
1. بررسی ابعاد باغ
یکی از عوامل تاثیرگذار در طراحی پلان اولیه، بررسی ابعاد باغ است. آگاهی به این موضوع، کمک می کند تا امر تخصیص فضا به درستی انجام شود و فضا به شکل بهینه تری، طراحی گردد.
2. آنالیز شرایط زمین
بررسی مرغوبیت جنس خاک، میزان جذب آب و درصد فرسایش آن، از جمله مواردی است که باید پیش از طراحی برای طراحی محوطه باغ کوچک انجام شود. زیرا این موارد در انتخاب نوع گیاهانی که قصد خرید آن ها را برای فضاسازی داریم، تاثیرگذار است.
3.درک شرایط اقلیمی منطقه
درک شرایط اقلیمی منطقه، در انتخاب پوشش گیاهی تاثیرگذار است. درصد رطوبت هوا، زاویه و شدت تابش نور خورشید، میزان وزش باد و بارش باران، از جمله مواردی است که باید پیش از اقدام به طراحی بررسی گردد. در این صورت طراح به خوبی می داند که امکان استفاده از چه پوشش گیاهی را برای تزیین فضای شما دارد.
اجرای روف گاردن در باغ های کوچک
از آنجایی که در طراحی محوطه باغ های کوچک فضای کمی در اختیار داریم، می توانیم برخی از المان ها را، به پشت بام باغ منتقل نماییم. اجرای محیطی تفریحی و سبز بر روی پشت بام را، روف گاردن می نامند. با طراحی روف گاردن بر روی پشت بام باغ، امکان احداث آلاچیق، استخر و چیدمان مبلمان نیز وجود دارد. بنابراین به ساخت روف گاردن به عنوان گزینه ای ویژه در طراحی باغ های کوچک، فکر کنید.
طراحی محوطه باغ کوچک تهران گاردن
اگر قصد طراحی نقشه ای برای طراحی محوطه باغ کوچک خود دارید، ما به شما کمک می کنیم تا رویایی که در ذهن دارید، به حقیقت تبدیل شود.
تیم طراحی ما، متشکل از طراحان به نام در سرتاسر ایران هستند که به واسطه سال ها تجربه و تحصیل در مقاطع ارشد رشته های علوم و مهندسی معماری، قادر به پیاده سازی بهترین ایده ها در بسترهای مختلف هستند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان، با شماره تلفن های درج شده در سایت، تماس حاصل فرمایید.
سخن پایانی
در این مطلب، راجع به ایده ها و نکاتی ارزشمند در خصوص طراحی محوطه باغ های کوچک، صحبت کردیم. در صورت داشتن هر گونه سوال یا پیشنهاد، آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.