یکی از جذاب ترین انواع روش های طراحی فضای سبز که تابعی از شرایط محیط است، اجرای فضای سبز عمودی می باشد. اجرای فضای سبز عمودی غالبا در دیوار ساختمان ها، پارک ها، ویلاها و غیره انجام می شود. این سبک از فضای سبز، کاملا با سایر انواع طراحی فضای سبز متفاوت بوده و از الگوهای دگرگونی پیروی می کند.
از این روی برای اجرای فضای سبز عمودی بیش از هر شکل دیگری از طراحی و اجرای فضای سبز، باید از متخصص و نیروهای حرفه ای این حوزه استفاده شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به این شکل از طراحی و اجرای فضای سبز حرفه ای بپردازیم.
هرس کردن و هر گونه شکل دیگری از رسیدگی به فضای سبز اجرا شده در دیواره عمودی، به سختی انجام شده و حتما باید از نیروهای مجری این حوزه، برای انجام آن کمک گرفته شود.توصیه می کنیم که پیش از اجرای فضای سبز عمودی، حتما نسبت به آماده سازی اولیه و طراحی کامل این فضا اقدام کرده و تمام مسائل را به صورت تئوریک روی کاغذ بیاورید. در صورتی که هر چیزی در خصوص طراحی و اجرای این نوع از فضای سبز، اشتباه محاسبه شده و اشتباه اجرا شود، اصلاح و برطرف ساختن آن، نیازمند انرژِ، زمان و هزینه به مراتب بیشتری نسبت به چیزی که در فضای سبز معمولی می بینیم ، خواهد بود.چنین موردی را در اجرای فضای سبز در زمین های شیب دار نیز ملاحظه کردیم که در فضاهای عمودی، به مراتب بیشتر است.
اجرای فضای سبز عمودی چطور انجام می شود؟
زمانی که تصمیم به اجرای فضای سبز عمودی دارید، لازم است که حتما از گل و گیاهان خزنده استفاده کنید که قابلیت قرار گرفتن روی دیوار را داشته و خاصیت پیشرونده داشته باشند. گیاهان دارای خاصیت پیشرونده، به خوبی روی دیوار قرار گرفته و تمام سطح آن را خواهند پوشاند. از این جهت مهم ترین گام در اجرای فضای سبز عمودی، انتخاب گیاهانی است که به خوبی روی دیواره قرار گرفته و خاصیت پیشروندگی آن ها حفظ شود.
از طرفی دیگر آبیاری فضای سبز عمودی کاملا به شیوه ای متفاوت انجام شده و امکان تعبیه سیستم های آبیاری معمولی روی آن وجود ندارد.
در نظر داشته باشید که فضای سبز عمودی در معرض تابش مستقیم تری از نور خورشید قرار داشته و به ویژه در ساختمان هایی که ارتفاع زیادی داشته و در ارتفاع بالایی این سیستم اجرا شود، باید این مورد جغرافیایی را مد نظر قرار داد.
نورپردازی در فضای سبز عمودی
شما برای نورپردازی در فضای سبز عمودی، راه های مختلفی را خواهید داشت. به سادگی می توانید از نورپردازی از کف استفاده کرده و چراغ های ال ای دی را در پای دیوار قرار دهید تا پخش نور زیبایی را روی فضای سبز عمودی داشته باشند. اما در الگویی دیگر و با صرف انرژی و تخصص بیشتر، می توانید چراغ ها و نورپردازی را به شکل تمرکز منطقه ای در دیواره تعبیه کرده و بخش هایی از آن را پرنور ساخته و بخش هایی دیگر را به حاشیه برانید.
به هر ترتیب نورپردازی در فضای سبز عمودی، بسیار نقش آفرین بوده و می تواند به میزان قابل توجهی زیبایی آن را تحت تاثیر خود قرار دهد. توصیه می کنیم که حتما این مورد را در نظر داشته و در ضمن اجرای فضای سبز، به آن بپردازید.
این مورد باعث می شود که جلوه کار شما در زمان تاریکی هوا نیز حفظ شده و در صورتی که این فضای سبز عمودی را برای ساختمان مسکونی یا اداری خود انتخاب کرده باشید، اثربخشی به مراتب بیشتری از آن دریافت کنید.
سخن پایانی
شما چه اطلاعات دیگری از نحوه اجرای فضای سبز عمودی دارید که در بالا به آن ها نپرداخته باشیم؟ این ایده ها و نظریات را در بخش نظرات وبلاگ با ما و سایر دنبال کنندگان در میان بگذارید.