طراحی ویلای کوهستانی

5/5 - (1 امتیاز)
این مقاله به طراحی ویلاهای واقع در مناطق کوهستانی می‌پردازد. طراحی این ویلاها با درنظر گرفتن عوامل محیطی نظیر دسترسی، شیب زمین و منظره اطراف انجام می‌شود. استفاده از مصالح بومی و طبیعی، ایجاد فضاهای باز، همچنین بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله ویژگی‌های این طراحی هستند. هدف این طراحی، خلق محیطی آرام و هماهنگ با طبیعت کوهستانی است.
طراحی ویلای کوهستانی

همواره مناطق کوهستانی و سردسیر به دلیل داشتن مناظر چشم انداز زیبا جهت طراحی ویلای کوهستانی بسیار مناسب و پرطرفدار بوده است. البته طراحی ویلا در مناطق مختلف نیاز به دانش و تخصص دارد و آب و هوای مطلوب در نوع ساخت تاثیر بسزایی دارد.

معمولا مجموعه فنی مهندسی تهران گاردن در مراحل اولیه مدت زمان صفر تا صد ساخت و طراحی ویلا، برآورد هزینه ها و بررسی متریال متناسب با اقلیم و آب و هوا را به کارفرما ارائه می دهد.

بهترین بخش مناطق کوهستانی، کوهپایه ها و مناطق تپه ای می باشند که جهت ساخت و طراحی ویلا ایده آل هستند. در چنین مناطقی فرآیند طراحی ویلا به شدت تحت تاثیر ویژگی های طبیعی قرار می گیرد.

به عنوان مثال شیب تند یکی از ویژگی های مناطق کوهستانی به شمار می رود که پروسه طراحی ویلا در منطقه شیبدار امری دشوار و تخصصی می باشد؛ بنابراین الزامی است پروژه های کوهستانی توسط طراحان ماهر و متخصص اجرا شود.

 

طراحی ویلا در اقلیم سرد و کوهستانی

همانطور که بیان شد شرایط آب و هوایی ارتباط مستقیم در روند و راندمان طراحی ویلا در هر نقطه ای از کشور دارد. شرایط اقلیمی کوهستانی به سه دسته آب و هوای کوهستانی جنگلی، آب و هوای کوهستانی صخره ای و آب و هوای مختلط کوهستانی (کوه، جنگل، دریا) تقسیم می شوند.

با توجه به آب و هوای این مناطق، سرمای شدید در زمستان و هوای بسیار معتدل در تابستان، اختلاف زیاد دمای هوا در شب و روز، بارش برف سنگین و رطوبت کم تاثیر زیادی در طراحی و معماری ویلا خواهد داشت.

در این مناطق بارندگی در تابستان کم و در زمستان زیاد بوده و بیشتر به صورت برف است، بدین معنی که برف مداوم اکثر قله ها را پوشانده است، در ارتفاع 3000 متری همیشه برف باریده و این کوه ها سرچشمه رودخانه ها و آبزیان کشور هستند.

در طراحی ویلا یکی از المان های تاثیرگذار که بسیار هم پرطرفدار بوده است، اجرا یک تراس یا ایوان می باشد. اجرا تراس در طراحی ویلا کوهستانی عمق کمتری نسبت به ایوان های مناطق جنوبی کشور دارد و همانند ایوان های منطقه شمال کشور، کاربرد نشیمن ندارند و صرفا جهت حفظ ورودی ها ی بنا از برف و باران استفاده می شوند.

طراحی ویلا یک طبقه

به دلیل سرمای زیاد مناطق کوهستانی تحت هیچ عنوانی طراحی ویلا پیلوت امکان پذیر نیست. در تهران گاردن تعدا طبقات طراحی ویلا کاملا مطابق با سلیقه مشتریان همراه با رعایت استاندارهای جهانی صورت می گیرد. طراحی ویلا یک طبقه معمولا با هزینه های کمتری همراه است در شرایطی که تمام امکانات رفاهی و  تفریحی اجرا خواهد شد.

خانه ویلایی کوهستانی

در طراحی خانه ویلایی کوهستانی از در و پنجره های کمتری در مقایسه با سایر طراحی ویلاهای دیگر استفاده می شود تا از تبادل حرارت بین فضای داخلی و خارجی ساختمان جلوگیری شود. همچنین در صورت بزرگ و عریض بودن پنجره، استفاده از سایبان ضروری است.

در ساختار اصلی این نمای ویلای کوهستانی پنجره ها یا تراس در ضلع جنوبی طراحی می شوند تا از نور و گرمای خورشید تا حد ممکن استفاده کنند. یکی دیگر از عوامل مهم و ضروری در مدیریت گرما و نور استفاده از دیوارهای ضخیم است تا گرما در شب حفظ شود و به تنظیم دمای داخل ساختمان کمک می کند.

ویلای کوهستانی کوچک

در ساخت ویلا و طراحی ویلای کوهستانی کوچک، سنگ رایج ترین متریال در ویلاهای تپه ای است که هماهنگی کاملی با مسیر طبیعی زمین دارد. همچنین چوب به عنوان مصالح ساختمانی در مناطق کوهستانی و جنگلی مناسب است و از بتن نیز به عنوان ماده ای بادوام استفاده می شود که در برابر شرایط مختلف آب و هوایی خراب نمی شود.

در طراحی خانه های کوهستانی، ساخت قسمت شاه نشین در طبقات بالا نیز اهمیت دارد، زیرا از این قسمت می توان به مناظر چشم انداز اطراف به خوبی نگاه کرد. همچنین ساخت شومینه ای که به آن محل نشیمنگاه خانه می گویند در طراحی ویلاهای کوهستانی که اغلب در مناطق سردسیری ساخته می شوند نیز اهمیت دارد.

نتیجه گیری:

طراحی ویلا کوهستانی نیاز به توجه دقیق به امکانات و خصوصیات منطقه دارد. برای مثال، شیب تند و مناظر طبیعی اطراف باید در طراحی ویلا مد نظر قرار بگیرند. اهمیت استفاده از متریال های مناسب و سازگار با اقلیم کوهستانی نیز در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد.

متریال هایی که در ساخت ویلاهای کوهستانی استفاده می‌شوند، باید توانایی مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی سرد، بارش برف و رطوبت را داشته باشند. همچنین، در طراحی داخلی و نمای خارجی ویلا، از عناصر معماری و طرح هایی استفاده می‌شود که با طبیعت اطراف هماهنگی داشته باشند.

با توجه به اهمیت و محبوبیت ویلاهای کوهستانی، مقاله برخی از نمونه پروژه های طراحی و ساخت ویلاهای کوهستانی را نیز به ارمغان می‌آورد. این نمونه پروژه ها می‌توانند الگوهای مفیدی برای طراحان و سازندگان ویلاهای کوهستانی باشند.

در نهایت، مقاله “طراحی ویلا کوهستانی” به طراحان و سازندگان ویلاهای کوهستانی راهنمایی های مفیدی ارائه می‌دهد تا با در نظر گرفتن نیازهای اقلیمی و محیطی، ویلاهایی بسیار زیبا و در عین حال عملی و کارآمد بسازند.

اشتراک گذاری مطلب
guest
شماره تلفن همراه برای دسترسی راحت تر به شما جهت پاسخ گویی بهتر و به صورت محرمانه ارسال می شود. این فیلد برای عموم نمایشی ندارد!
0 دیدگاها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها