روش آبیاری قطره ای زیرسطحی

5/5 - (1 امتیاز)
روش آبیاری قطره ای زیرسطحی به معرفی و بررسی این فناوری نوین آبیاری می‌پردازد. این مقاله مزایا و نحوه استفاده بهینه از سیستم آبیاری قطره ای زیرسطحی را شرح می‌دهد که با کاهش هدررفت آب و افزایش کارایی مصرف آب، به حفظ محیط‌زیست و افزایش بهره‌وری در کشاورزی کمک می‌کند.
روش آبیاری قطره ای زیرسطحی

روش آبیاری قطره ای زیرسطحی یکی از روش های آبیاری زمین های زراعی، کشاورزی و باغ و پارک های سرسبز است که به شکلی عالی عمل آبیاری را انجام داده و مزایای بسیاری در قیاس با سایر روش های آبیاری دارد. از این جهت بسیاری از مشاوران کشاورزی و باغداری، استفاده از روش آبیاری قطره ای زیرسطحی را توصیه می کنند.

روش آبیاری قطره ای زیرسطحی چیست و چه مزایایی دارد؟

همان طور که می توان از اسم آبیاری قطره ای حدس زد، این سیستم آبیاری به شکلی هدایت می شود که قطره چکان ها زیر سطح خاک قرار گرفته و آبیاری به این شکل صورت می گیرد. با توجه به قرارگیری نازل های خروج آب در زیر سطح خاک، کمترین میزان تبخیر آب را داشته و به این سبب هدرروی آب به حداقل می رسد.

البته با توجه به شرایط تعبیه نازل های خروج آب، باید گفت که سیستم آبیاری زیرسطحی یکی از پرهزینه ترین و گران ترین سیستم های آبیاری است، اما با توجه به بهره وری قابل توجه و بهینه سازی آبیاری، می توان گفت که که روشی ایده آل در میان انواع روش های آبیاری محسوب می شود.

 

 

از آن جایی که نازل ها زیر سطح خاک قرار می گیرند، تعمیر یا تعویض آن ها، بسیار سخت و پیچیده بوده و باید در این فرآیند از ترتیبی استفاده شود که کمترین ریسک در خصوص گرفتگی نازل های خروج آب یا خرابی آن ها را نداشته باشیم. از این روی آبی که در این مدار به گردش درآمده و از نازل ها خارج می شود، باید حتما آب تصفیه شده کامل بوده و هیچ گونه رسوبی در مسیر آب یا نازل های خروج به وجود نیاید. از این جهت غالبا در محل ورودی آب به لوله مسیر آبیاری، از یک دستگاه تصفیه آب استفاده می شود.

مزایای روش آبیاری قطره ای زیرسطحی

از اصلی ترین مزایای روش آبیاری قطره ای زیرسطحی می توان به کاهش تبخیر آب، توزیع یکدست و متناسب آب به بخش های مختلف، صرفه جویی در مصرف آب، حفظ رطوبت خاک و افزایش سلامت و بهره وری خاک و … اشاره کرد.

معایب روش آبیاری قطره ای زیرسطحی

اما این روش به حتم دارای معایبی نیز بوده که باید به آن ها نیز بپردازیم. از جمله معایب این روش، سختی تعمیر و تعویض نازل ها به جهت این که زیر خاک قرار دارند، ریسک معیوب شدن نازل ها یا لوله های نازک زیر خاکی به وسیله جوندگان چون موش، ریسک آسیب دیدن لوله ها بر اثر عبور و مرور (به ویژه عبور و مرور ماشین های کشاورزی) و … هستند.

کلام آخر

با این همه به نظر می رسد که در صورت سازماندهی درست، مزایای این روش آبیاری به مراتب قابل توجه تر از معایب آن باشند. از این روی توصیه می شود که پیش از انتخاب بهترین روش آبیاری برای زمین کشاورزی یا باغ، حتما از مشاوره متخصصان این حوزه بهره مند شده و نوعی از آبیاری را انتخاب کنید که حداکثر بهره وری را به همراه داشته باشد.

اشتراک گذاری مطلب
guest
شماره تلفن همراه برای دسترسی راحت تر به شما جهت پاسخ گویی بهتر و به صورت محرمانه ارسال می شود. این فیلد برای عموم نمایشی ندارد!
0 دیدگاها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها