آبیاری قطره ای که به آن آبیاری میکرو و همین طور آبیاری موضعی نیز گفته می شود، یکی از روش های آبیاری در اجرای فضای سبز است که همگام با طراحی فضای سبز، طراحی سیستم آن نیز پیاده سازی می شود. در این سیستم از آبیاری، آب قطره قطره و بسیار به آهستگی بیرون ریخته و به ریشه گیاهان می رسد. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی نزدیک تر به این سیستم آبیاری در فضاهای سبز بیندازیم.
چرا آبیاری قطره ای را انتخاب کنیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که به واسطه آن ها ترجیح می دهیم که آبیاری قطره ای را انتخاب کنیم. به وسیله این نوع آبیاری، میزان مصرف آب به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. کاهش مصرف آب در این روش از آبیاری در قیاس با سایر روش ها، در طول زمان بسیار محسوس بوده و ضمن صرفه جویی در منابع طبیعی؛ هزینه های آبیاری را نیز پایین می آورد.
به همین میزان سرعت آبیاری نیز در این الگو بالا می رود و در زمان های تنظیم شده، تمامی سطح زمین تحت آبیاری قرار می گیرد. در این شکل از آبیاری زمین های کشاورزی، باغ و …؛ کمترین میزان هدر رفتن کودهای مفید زمین را داریم. این چیزی بسیار قابل توجه است که باید حتما مورد نظر قرار دهید. کوددهی زمین های کشاورزی و باغات، با هزینه زیادی همراه است و در صورتی که حین آبیاری بخش زیادی از این کودها را از دست بدهیم، نیاز به هزینه دوباره خواهد بود و در سیستم آبیاری قطره ای این مزیت را داریم که کمترین میزان کود زمین تحت آبیاری هدر می رود و به خوبی کودهای اضافه شده به زمین، حفظ می گردد.
موضوع دیگری که باعث می شود بخواهیم آبیاری قطره ای را به عنوان بهترین سیستم آبیاری زمین های تحت کشت انتخاب کنیم، عدم رشد زیاد علف های هرز در این زمین ها است. به این ترتیب با انتخاب سیستم آبیاری قطره ای، تنها در موقعیت های مهم زمین و در محل کاشت ریشه گیاهان، آبیاری قطره چکانی داریم و به علف های هرز آبدهی صورت نگرفته و این موضوع باعث می شود که با رشد بی رویه این علف ها و گیاهان هرز روبرو نباشیم.