طراحی پلان ویلا

5/5 - (1 امتیاز)

طراحی پلان ویلا به معنای تحویل یک نقشه یا طرح معماری برای ویلا شما است که رکن اصلی طراحی ویلا می‌باشد. این نقشه یا طرح، یک نمایش سه بعدی از ساختار ویلا و تقسیم‌بندی فضاها و اتاق‌ها را به شما نشان می‌دهد. در طراحی ویلا طراحی پلان معماری، شامل تعیین ابعاد و اندازه‌ها، تعیین مکان اتاق‌ها، فضاها و سرویس‌ها و همچنین تعیین روابط بین این فضاها است.

اگر پلان به درستی طراحی نشود ممکن است فضای موجود دچار پرتی بوده و ساکنان احساس خوشایندی از قرار گرفتن در ویلا نداشته باشند به همین جهت می‌توانید طراحی پلان ویلا خود را به مهندسان تهران گاردن بسپارید تا از نتیجه رضایت کامل را داشته باشید.

ویدئو طراحی پلان ویلا تهران گاردن

اگر تصمیم به ساخت ویلا گرفته باشید، لازم است بدانید که یکی از پیش نیازهای اولیه برای ساخت ویلا به شکل اصولی و پیشبرد آن، طراحی پلان ویلا است. تنها با داشتن یک پلان ویلایی است که می‌توان بهترین برداشت از پتانسیل‌های موجود را داشته و بهره‌برداری کامل از زمین به عمل آورد.

مراحل خدمات طراحی پلان ویلا تهران گاردن

همانطور که می‌دانید گروه معماری تهران گاردن متشکل از مهندسان و معماران با تجربه و تحصیلات عالی است. به همین جهت به پشتوانه بیش از 15 سال تجربه و نمونه کارهای موفق مفتخریم تا بهترین پلان ویلایی را برای شما طراحی کنیم. 

• پلان اندازه گذاری :

 در پلان اندازه گذاری ابعاد و اندازه تمام فضاها مانند آشپزخانه، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و … مشخص می‌کنیم. سپس طبق این نقشه، پلان مبلمان برای شما طراحی می‌گردد.

طراحی پلان ویلا

• پلان مبلمان :

پلان داخلی ویلا که جانمایی فرنیش یا وسایل خانه را در آن مشخص می‌کنیم. این پلان مرحله اولیه قبل از طراحی سه بعدی ویلا است و شما می‌توانید محل حدودی وسایل را در فضای تعیین شده مشاهده کنید.

پلان مبلمان ویلا

ما در تهران گاردن این دو نقشه را بعد از تکمیل، به کارفرما محترم تحویل می‌دهیم تا طی یک جلسه نظرات و پیشنهاداتشان را در مورد پلان بفرمایند. اگر نیاز به تغییرات باشد در همین مرحله صورت می‌گیرد.

توجه داشته باشید پس از تایید پلان توسط کارفرما و وارد شدن به فاز طراحی سه بعدی، پلان ویلا قابل تغییر نیست، چون منجر به ایجاد یک پروژه جدید می‌شود. بنابراین در مرحله تایید پلان دقت لازم را به عمل آورید تا روند طراحی پروژه سریع‌تر و طبق سلیقه شما انجام شود.

• پلان دیوارچینی :

براساس طراحی پلان، نما و سازه، محل قرارگیری وال پست (اجزای نیمه سازه ای که دیوارها را به استراکچر بنا متصل می‌کند)، تیغه چینی و جانمایی درب و پنجره‌ها تعیین می‌شود.

طراحی پلان ویلا

• پلان جانمایی تاسیسات :

نقشه تاسیسات بهداشتی، مکانیکی، برقی، محل عبور لوله‌کشی و برق‌کشی را در این نقشه نشان می‌دهیم.

نقشه برق و مکانیک ویلا

• پلان کف سازی :

پلان کف سازی یک از مهم‌ترین نقشه‌ها برای زیباسازی نهایی پروژه است. در این پلان جنس و رنگ مصالح و ابعاد آنها با توجه به کاربری فضا مشخص می‌شود. به عنوان مثال برای کدام قسمت‌ها از کفپوش چوبی، موزاییک، سرامیک ایرانی، موکت و … با چه ابعادی استفاده شود، در این نقشه برای پیمانکار پروژه مشخص می‌شود.

طراحی پلان ویلا

• پلان معکوس :

پلان معکوس را برای پروژه‌های ویلایی که دارای سقف کاذب هستند تهیه می‌کنیم. در این پلان نوع نورپردازی و ارتفاع سقف مشخص می‌شود و در جدولی در گوشه پلان ذکر می‌گردد. این پلان با توجه به نقشه‎‌های تاسیسات که محل عبور لوله‌ها را نشان می‌دهد، طراحی می‌شود. همچنین برای تعیین بلندترین ارتفاع تیرهای سقف باید پلان را با نقشه‌های سازه مطابقت داد تا بتوان ارتفاع مناسبی در نظر گرفت.

پلان معکوس سقف کاذب

انواع پلان ویلا براساس طراحی داخلی

پلان باز

نقشه خانه ویلایی با پلان باز به صورتی طراحی می‌شود که حداقل میزان دیوار را در طراحی داریم. به همین جهت فضا برای کاربر قابل چیدمان است. این پلان معمولا برای فضاهای اداری طراحی می‌شود که کل فضا به صورت یکدست قابل استفاده و قابل چیدمان براساس کاربری‌های متفاوت باشد.

طراحی پلان باز را برای سوئیت‌ها و پلان ویلاهای فلت کوچک  نیز مورد استفاده قرار می‌دهند.

این پلان دارای انعطاف‌پذیری بالایی است و به راحتی می‌توان در فضا تغییرات اعمال کرد اما مانند هر پلان دیگری در کنار مزایا معایبی نیز دارد.

معایب پلان باز

تامین مناسب و سریع گرمایش و سرمایش

نداشتن حریم خصوصی فضاها

چیدمان باید توسط طراح انجام شود تا بهره وری مناسبی فضا داشته باشد

پلان بسته

در این پلان تمام فضاها براساس کاربری‌های تعریف شده با دیوار محصور شده و حریم خصوصی مشخصی دارند. این طراحی در کنار مزایای زیادی که دارد انعطاف پذیر نیست مگر اینکه برای تغییرات عملیات بنایی انجام بدیم.

طراحی پلان ویلا باز

موارد مهم در طراحی نقشه ویلا

در طراحی پلان توجه به عملکرد مورد نیاز، توجه به کانسپت و فرم بنا باید ملاک طراحی باشد. اگر پلان صرفا کاربردی باشد از حجم و فرم خوب بنا غافل می‌شویم و اگر صرفا فرمیک طراحی شود و فقط توجه به شکل بنا داشته باشیم از یک پلان راحت و کاربردی محروم می‌شویم.

طراحی نقشه ویلا

هدف از طراحی پلان ویلا

هدف اصلی از طراحی پلان ویلا، ایجاد یک طرح معماری مناسب و عملی برای ویلا است که بر اساس نیازها و خواسته‌های ساکنان ویلا ساخته شود. برخی از اهداف اصلی طراحی پلان ویلا عبارتند از:

  • بهینه‌سازی استفاده از فضا:

هدف اصلی طراحی پلان ویلا، استفاده بهینه از فضاها و تعیین مکان مناسب برای هر فعالیت و نیاز درون ساختمان است. با طراحی مناسب پلان، فضاهای داخلی ویلا به طور کارآمد و عملی بهره‌برداری می‌شوند.

  • ایجاد جریان مناسب:

طراحی پلان ویلا باید جریان مناسبی را برای حرکت و ارتباطات بین فضاها و اتاق‌ها فراهم کند. این شامل تعیین مسیرها، راهروها و اتصالات است که ساکنان را به سادگی و راحتی درون ساختمان حرکت دهد.

  • ایجاد زندگی راحت و آسایش:

طراحی پلان ویلا باید بر اساس نیازها و آرزوهای ساکنان، فضاهایی را ایجاد کند که به آن‌ها آسایش و راحتی در زندگی روزمره بدهد. مثلاً، ایجاد اتاق‌های خواب مناسب با حمام و دستشویی، فضاهای نشیمن و پذیرایی گرم و دلنشین و آشپزخانه مناسب برای آشپزی و تهیه غذا.

  • ارائه امکانات و تسهیلات مناسب:

طراحی پلان ویلا باید امکانات و تسهیلاتی را در نظر بگیرد که به ساکنان امکانات راحتی و لذت بردن از زندگی در ویلا را بدهد. به عنوان مثال، فضاهای سبز، استخر، تراس، پارکینگ و امکانات تفریحی مختلف.

  • مطابقت با قوانین و مقررات:

طراحی پلان ویلا باید با قوانین و مقررات ساخت و ساز مربوطه سازگاری داشته باشد. این شامل مقررات ساختاری، آتش نشانی، بهداشت و سلامت و سایر مقررات مربوط به ساخت و ساز است.

طراحی سایت پلان باغ ویلا

چالش در پروژه های طراحی پلان ویلایی

پلان ویلا دوبلکس در نور :

پروژه شمس، پروژه‌ای خاص با محدودیت‌های فراوان بود. در این پروژه برای کارفرما محترم فرم بنا مهم بود و می‌خواستند ویلا از زمین فاصله داشته باشد که پارکینگ و تاسیسات زیر ساختمان قرار گیرد. اولین چالش ما با توجه به نیازهای کارفرما، محدودیت استفاده از سطح اشغال زمین به دلیل کوچک بودن قطعه زمین بود. کارفرما می‌خواستند استخر با طبقه همکف در ارتباط باشد بنابراین ما پلان را در نیم طبقه تعریف کردیم که هم ارتباط عملکردی درست حاصل شود و هم به فرم دلخواه کارفرما با بیرون زدگی و شکست در نما برسیم.

این پلان جزو طراحی پلان زمین‌های محدود محسوب می‌شد و نتیجه طراحی بسیار رضایت بخش بود.

پلان معماری ویلایی در کردان

پلان معماری ویلایی در کردان :

چالش این پروژه تهران گاردن طراحی پلان در زمین شیب دار بود و خاک منطقه به گونه‌ای بود که قادر به گودبرداری زیاد زمین نبودیم. کارفرما انتظار طراحی ویلا 5 طبقه را داشتند که شامل : پارکینگ، استخر، سالن‌ها، اتاق خواب و شاهنشین باشد.

ما برای این 5 طبقه و نیاز کارفرما پلان پلکانی روی شیب تعریف نمودیم تا فضای داخلی عملکرد مورد نیاز را تامین کند و از نظر سازه صحیح باشد. طراحی پلکانی به گونه‌ای بود که روی طبقه همکف و اول تراس بزرگ برای طبقات بعدی در نظر گرفته شده بود.

چالش دیگر پلان این پروژه راه پله آن بود که باید به تمام طبقات دسترسی داشته باشد و این موضوع کمی دشوار بود. همانطور که گفتیم ما در این زمین با شیب زیاد مواجه بودیم و برای جبران آن مجبور به ایجاد نیم طبقه شدیم، در دو نیم طبقه که پذیرایی قرار داشت باید اختلاف ارتفاعی را در نظر می‌گرفتیم که آسانسور نیز در هر دو نیم طبقه توقف داشته باشد.

طراحی پلان ویلا

طراحی پلان اقتصادی ویلا

طراحی پلان اقتصادی ویلا بستگی به نوع زمین شما دارد. در زمین شیب‌دار پلان پیچیده‌تر و مستلزم صرف هزینه بیشتر است. اما در زمین‌های مسطح طراحی پلان اقتصادی میسرتر است.

پلان اقتصادی باید یک طبقه باشد مگر اینکه قطعه زمین بزرگ نباشد که مجبور به ساخت ویلا دو طبقه باشیم.

برای داشتن پلان ویلا اقتصادی باید از ایجاد وید پرهیز کنیم زیرا وید به لحاظ داشتن ستون، سقف و پنجره‌های بلند پرهزینه است. در زیر یک نمونه پلان ویلا دو خوابه را که به صورت اقتصادی طراحی گردیده است مشاهده می‌کنید.

طراحی پلان ویلا

طراحی پلان معماری اختصاصی تهران گاردن

ما همیشه در تهران گاردن معتقدیم معمار باید همانند یک مخترع در طراحی پلان ویلا عمل کند و با رویاپردازی‌های خلاقانه به پلان نگاه کند. به همین خاطر برای طراحی هر پلان ویلایی، بعد از جلسه با کارفرما و تعیین نیازها و خواسته‌های ایشان، یک اتاق فکر تشکیل می‌دهیم تا پلان ویلا را به صورت عملکردی با توجه به کوچک‌ترین جزئیات طراحی کنیم. آسایش و راحتی ساکنان توام با عملکرد فضا از الزامات کار ما است.

اگر بخواهیم گوشه‌ای از تمایزهای خدمات طراحی پلان را برای شما شرح دهیم :

ما اول به ارتباط فضاهای داخلی دقت می‌کنیم تا به درستی در جریان باشند. مثلا در طراحی پلان آشپزخانه باید به نشیمن خصوصی، نشیمن پذیرایی و حیاط سرویس دهد.

ما به حفظ حریم خصوصی توجه زیادی داریم و معتقدیم طراحی نشیمن‌ها باید جدا از هم باشد مثلا دسترسی‌ها طوری طراحی شود که برای رسیدن به نشیمن پذیرایی از جلوی اتاق خواب‌ها عبور نکنیم.

گاها تا جای ممکن سعی می‌کنیم در پلان بیش از یک ورودی طراحی کنیم. به خصوص برای آشپزخانه و مطبخ که بهتر است ورودی جداگانه‌ای به حیاط داشته باشند.

نورگیری در پلان مسئله‌ای حائز اهمیت است. طراحی نقشه ویلا باید به گونه‌ای باشد که طبق جهت جغرافیایی بنا، بیشترین نور را به فضای داخل داشته باشیم.

به شرایط اقلیمی ویلا از لحاظ قرارگیری فضاها، ابعاد درب و پنجره‌ها، جهت‌گیری جغرافیایی، ارتفاع سقف‌ها، توجه می‌کنیم.

به طور مثال اگر لوکیشن ویلا در جنوب باشد پلان ویلا را با حیاط مرکزی در وسط طراحی می‌کنیم تا از سایه ساختمان برای محوطه بهره‌مند شویم.

یا برای طراحی پلان ویلا در شمال، دور تا دور ساختمان باید حیاط قرار گیرد تا آب بارش‌های شمالی مهار شود و تمام فضاها با پنجره از نور طبیعی بهره‌مند شوند.

پلان ویلا دو خوابه اقتصادی

اهمیت طراحی کانسپت در مرحله طراحی پلان ویلا

طراحی کانسپت یا همان بحث فرم پلان بسیار مهم است. فرم کلی ساختمان را پلان ویلا تعیین می‌کند. بنابراین در طراحی پلان باید به بحث طراحی نما هم توجه لازم به عمل آید. اینجاست که تفاوت پلان یک ویلا با سقف شیروانی با طراحی پلان خانه دوبلکس با روف گاردن مشخص می‌شود.

بنابراین طراحی پلان اگر از ابتدا توسط مهندسان تهران گاردن انجام شود خیلی بهتر است تا پلان آماده را برای طراحی به ما ارائه دهید. پلان‌های آماده طراحی سه بعدی را محدود می‌کنند و امکان اعمال تغییرات نیست.

ما در پلان ویلا اصول پنج گانه طراحی پلان لوکوربوزیه را رعایت می‌کنیم : ستون‌ها، روف گاردن، پلان طبقه باز، پنجره‌های بلند و نماهای باز. تا طبق گفته معمار بزرگ لوکوربوزیه، منجر به تغییر اساسی در معماری شویم.

پلان محوطه سازی حیاط ویلا

8 چالش در طراحی پلان ویلا

در طراحی پلان ویلا چالش‌ها و مشکلات مختلفی وجود دارد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  1. محدودیت‌های زمین:

اندازه، شکل و توپوگرافی زمین ممکن است محدودیت‌هایی را برای طراحی پلان ایجاد کند.

  1. تأمین نیازهای ساکنان:

شناسایی و تأمین نیازهای متنوع ساکنان یک چالش است، به ‌ویژه در خصوص تفکیک فضاهای مختلف.

  1. هماهنگی با معماری و سبک مورد نظر:

پلان باید با سبک معماری مناسب هماهنگی داشته باشد که این امر ممکن است دشوار باشد.

  1. رعایت ضوابط و مقررات شهری:

انطباق پلان با ضوابط شهرسازی مانند تراکم، تعداد طبقات، عقب‌نشینی و… چالش‌برانگیز است.

  1. مدیریت بودجه و هزینه‌ها:

تخمین صحیح بودجه و مدیریت هزینه‌های ساخت نیز از مشکلات طراحی پلان است.

  1. فراهم‌سازی دسترسی‌ها:

تأمین دسترسی مناسب به فضاهای مختلف مانند ورودی، پارکینگ و… در طراحی پلان مهم است.

  1. تأمین نور و تهویه:

طراحی برای بهره‌گیری بهینه از نور طبیعی و تهویه مطبوع ممکن است با چالش همراه باشد.

  1. ایجاد فضاهای باز و سبز:

ادغام فضاهای داخلی و بیرونی و ایجاد فضاهای سبز در پلان گاهی دشوار است به خصوص در طراحی پلان ویلا کوچک این چالش بیشتر نمایان می شود.

مدیریت این چالش‌ها و ارائه راه‌حل‌های مناسب یکی از وظایف اصلی طراح پلان ویلا است.

طراحی نقشه ویلا
guest
شماره تلفن همراه برای دسترسی راحت تر به شما جهت پاسخ گویی بهتر و به صورت محرمانه ارسال می شود. این فیلد برای عموم نمایشی ندارد!
0 دیدگاها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها